The Jars spelen de studio van Cultuur071 plat

Beeldend kunstenaar Simone de Jong is vandaag studiogast bij Cultuur071. Centraal staan verhalen en het schemergebied, zowel dat tussen dag en nacht als tussen verschillende disciplines. Het begon er al mee dat ze werd geboren op de grens tussen Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn. Simone is bekend van de ‘Terloopse zinnen’, die je overal in de stad tegenkomt. Ze zette na haar opleiding en werk als verpleegkundige de stap naar de wereld van de kunst. Ook daar kwam ze terecht in het schemergebied tussen schilderen, beeldhouwen en andere disciplines.

Audiofragment: Luister de hele uitzending terug

Diana van den Driessche vertelt dat de Lakenhal 140 jaar museum is en 375 jaar geleden werd gebouwd. Ter ere van deze jubilea is er een nieuwe website,  een app voor gezinnen om te wandelen langs sleutellocaties van de lakenindustrie, er is een nieuw beeld aangekocht, er komt nieuw Laken terug naar de stad en er is een tentoonstelling over zeven eeuwen Leids Laken, waar Simone de Jong prachtige zinnen op de muren heeft aangebracht.

Bart Wirtz, winnaar van de Edison Jazz muziekprijs in 2012, heeft een nieuwe CD gemaakt die 6 mei uitkomt: Interview. De titel refereert net zo goed aan verhalen als aan een tussengebied. Trompettist Sean Jones, die onder meer met Marcus Miller speelde, werkt mee aan de CD en zal ook mee op tournee gaan.

Live in de studio speelt de band The Jars. Twee van de leden zaten ooit in de Hazerswoudse band Ivy Green. Ze zijn net een jaartje bezig, hebben al regelmatig in de regio opgetreden en hun CD is verkrijgbaar via www.thejars.nl

Peter Visser (@muziekgezien) heeft weer de laatste muziektips: het wordt weer druk deze week. In de Qbus op 6 mei Springpop en op vrijdag ex-Platter Gaynel Hodge. Ook leuk: de V&D heropent op donderdag 8 mei: er is muziek in de etalage aan de Aalmarktzijde. Dat belooft spectaculair te worden. Meer muziektips op www.muziekgezien.blogspot.nl

Filmkenner Govert de Kok merkt op dat het verhaal de hoofdrol speelt in de film “The Railway Man”. Een prachtige rol van Colin Firth, die Eric Lomax speelt, de man op wiens leven deze film gebaseerd is. Hij was een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog als krijgsgevangene aan de Birma-spoorlijn moest werken.

Nog even praat Simone de Jong over haar fascinatie voor de nacht en sluit ze de uitzending af met ‘Het geluk van de sprinkhaan’ van Toon Tellegen, eveneens een prachtige verhalenverteller. Luister volgende week weer naar Cultuur071 op Sleutelstad 93.7 FM en via de kabel 102.4. Dan is Hein van Woerden onze studiogast.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline