Verschillende arrestaties bij regionale drugsactie

Tijdens een zogenaamde ‘districtelijke drugsdag’ heeft de politie in het disctrict Leiden-Bollenstreek afgelopen woensdag een aantal hennepkwekerijen aangetroffen. In verband daarmee zijn twee verdachten aangehouden. Naar aanleiding van tips en onderzoek bezocht de politie verschillende panden en in Leiden, Lisse en Voorschoten werden daarbij hennepkwekerijen ontdekt.

Aan de Langestraat in Leiden ontdekten agenten in een woning twee ruimtes die waren ingericht als hennepkwekerij. De kweekapparatuur en hennepresten zijn in beslag genomen. In de woning hield de politie twee vrouwen van 21 en 47 jaar aan. Ook op de Langegracht verrichtte de politie een arrestatie. Een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn bleek een bolletje cocaïne en zestig methadonpillen bij zich te hebben. Hij moest de dag erna meteen voor de rechter verschijnen tijdens een supersnelrechtzitting. De Leidenaar bleek nog een belastingschuld te hebben. 

Verschillende ruimtes in een een woning aan de Van Speykstraat in Lisse waren eveneens ingericht als kwekerij. Er werden verschillende potten met aarde, kweekaparatuur en hennepafval aangetroffen. Ook lag in één ruimte 33 gram gedroogde henneptoppen. In Voorschoten werd een kweektent met zes hennepplanten aangetroffen in een woning aan het Jan van Goyenplantsoen. De planten en de kweekaparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

In alle gevallen onderzoekt de politie wie er verantwoordelijk is voor de opgerolde hennepkwekerijen. Ook als er geen planten meer aanwezig zijn, maar wel duidelijk is dat er een hennepkwekerij was ingericht, is er sprake van een strafbaar feit.

Aan de regionale drugsactie deed ook de belastingdienst mee. Er werd voor bijna 11.500 euro aan openstaande vorderingen geind.

Aan de Haaswijklaan in Oegstgeest stuitten agenten op een gestolen bromfiets. Ook werden er bromfietsonderdelen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Een 28-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Oegstgeest zijn aangehouden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline