Friet Enzo vierde in de AD friettest

5

De snackbar Friet Enzo in de Korevaarstraat maakt op drie concurrenten na de beste friet van Nederland. Dat vindt het Algemeen Dagblad, die vandaag de resultaten van haar jaarlijkse friettest bekend maakte. De patat van Friet Enzo, die het AD betitelt als ‘voortreffelijk’, krijgt een score van 9,5. Dit is een verhoging ten opzichte van vorig jaar, waar de snackbar met een 9 op de zesde plaats eindigde.

De winnaar van de AD Friettest ligt overigens niet ver weg: het Fers Friethuys in Alphen aan den Rijn ging met de eer strijken.

Delen

5 reacties

 1. Na de beste haringboer Atlantic nu ook nog eens superieure patat te krijgen op een steenworp afstand van elkaar. Wat is Leiden toch een fantastische stad. Ome Koos wordt er lyrisch van. Nu nog de beste biertapper en het wordt helemaal smikkelen geblazen.

 2. Johan Volkers op

  Ome Koos: Wat dacht je ervan wanneer jij dat eens ging organiseren? Vrijwilligers genoeg om de enquête in te vullen 🙂

 3. Johan, dat soort onderzoek laat ik graag over aan het AD. Als ik zeg dat er in de Bontekoe het beste biertje van Nederland getapt wordt, wat zo is (maar dit terzijde), heeft dat toch minder gezag dan als het AD dat zegt. Toch?

 4. Johan Volkers op

  Ome Koos, 2 handen op 1 buik: Het bier in de Bontekoe smaakt mirakels! Mijn voorkeur gaat steevast uit naar een half liter (gekoeld) glas Weihenstephaner (soms gepaard gaand met heerlijke worst)!

  Ach, en voor een goed biertje hebben we geen onderzoek nodig, toch?

 5. Zo is het Johan. Mijn Duitse vrienden zweren echter bij Schneider Weisse (met die vreemde Duitse ‘S") maar die Weihenstephaner mag er zijn. Ik zou alleen die worst laten staan, te vet en te zout en alleen God weet wat er in zit. Jammer is dat ik niet meer weet hoe het Leiden bij de Oliebollentest is vergaan. Maar dan heeft zeker Jacobs aan de Nieuwe Rijn niet meegedaan. Want daar heb ik graag een half uurtje wachten voor over en en dan ben ik niet de enige. Neem ik ook nog een paar appelflappen mee voor bij de koffie op Nieuwjaarsdag. Na de door mij verzonnen leus "Leiden, Stad van de Meeuwen’ denk ik nu na over ‘Leiden, Stad van Haring, Patat, Bier en Oliebollen’. En dat dan copyrightvrij.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline