Mogelijk eind deze week coalitieakkoord

1

Eind van de week wordt er in Leiden een akkoord verwacht tussen D66, VVD, SP en PvdA. Tot afgelopen weekeinde hebben de partijen onderhandeld en deze week worden de puntjes op de i gezet. Volgens D66-formateur Robert Strijk verlopen de gesprekken in goede sfeer en met respect voor elkaars wensen: “Ik ga er nog steeds van uit dat we eind april, begin mei een akkoord kunnen presenteren.”

Eerder was Strijk zelfs zo optimistisch over een hele snelle formatie dat hij niet uitsloot dat de partijen er deze week al uit zouden komen, maar nu zegt hij dat een weekje langer geen probleem mag zijn voor een goed akkoord dat vier jaar mee moet gaan. Diezelfde woorden gebruikte hij eerder ook toen D66 moest kiezen met welke partijen de onderhandelingen zouden starten. “We hebben een aantal wensen van de verschillende partijen laten doorrekenen,” geeft Strijk nu aan als reden voor een beetje extra tijd.

Voor aanstaande vrijdag heeft het bestuur van D66 Leiden een algemene ledenvergadering gepland. Alleen daarom al wordt er in politiek Leiden op gerekend dat er uiterlijk aanstaande donderdag een akkoord op tafel ligt. Volgens Strijk is dat geen automatische: “We hebben te maken met oproeptermijnen voor zo’n alv dus we hebben er een paar gepland voor de komende weken. Afzeggen is makkelijker dan uitschrijven.” Om er aan toe te voegen: “Ik verwacht later deze week wel nieuws”.

Delen

1 reactie

  1. Snelle formatie om snel door te gaan met de "ambities" van de gevestigde orde van Strijk’s VVD66. Randwijkers en poldermensen maakt u borst maar nat voor 14-18. Het worden Lijden in Leiden!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline