Ernstige overlast voor verkeer Hooigracht-Langegracht

15

De komende maanden worden de kruispunten van de Hooigracht met de Ir. Driessenstraat en die van de Langegracht met de Klokpoort opnieuw ingericht. Tijdens de werkzaamheden is er slechts één rijstrook open voor verkeer. De winkels en woningen zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Het verkeer wordt met behulp van verkeerslichten per rijrichting langs de werkzaamheden geleid.

Door de werkzaamheden verwacht de gemeente ernstige vertragingen op de Hooigracht en de Langegracht. Doorgaand verkeer wordt daarom geadviseerd om een andere route te rijden. Op www.leiden.nl/hooigracht staat meer informatie.

De werkzaamheden beginnen morgen en duren naar verwachting tot half november.

Delen

15 reacties

 1. Tegelijkertijd gaat de Breestraat op de schop waardoor busverkeer omgeleid moet worden, onder andere over de Hooigracht.
  Ambtenarenlogica?

 2. Inderdaad, dat moet beter gepland.
  Eérst de Hooigracht en -zo mogelijk- op bepaalde tijdstippen (bv de spitstijden) de Breestraat openen voor autoverkeer en als de werkzaamheden aan de Hooigracht klaar zijn aan de Breestraat beginnen. Waarom onnodige overlast veroorzaken ?

 3. Uitstekende planning hoor. Afscheidscadeau van het oude college of een product van imcompetente en ongeïnteresseerde ambtenaren van buiten de stad die de Hooigracht en de Breestraat niet eens op een Leidse plattegrond kunnen vinden?

 4. Dat kunnen ook alleen de ambtenaren van Leiden verzinnen he. Als ik hun was zou ik tegelijk de singels er even bij pakken.

 5. Ik weet het antwoord van de gemeente ook al: Nu is er maar één keer overlast….. Triest…

 6. Gemeente in ontkenningsfase?
  Met hulp van het Rijk kunnen we over enige tijd het leidse ambtelijke apparaat opschudden en verder uitdunnen. En doorgaan met de meest praktische van die pennenlikkers.

 7. Frans Schohaus op

  Volgens de website van de Gemeente Leiden zijn de werkzaamheden eind juni afgerond. Daarna begint men aan de Breestraat.

 8. Dag Chris, dank, het is dus erger dan hierboven gesuggereerd. Ik emigreer maar even naar Haarlem. Toffe stad :))

 9. Dit is nog maar een voorproefje van wat het centrum aan verkeer overlast te wachten staat wanneer de Breestraat op de schop gaat. Dat komen er ook nog eens 500 bussen per dag bij, die door de Hooigracht moeten.

 10. een Leids burger op

  Precies Emile.
  Elk voordeel (minder bussen door de breestraat) heeft zijn nadeel (meer bussen door de Hooigracht-Langegracht).
  Maar dat laatste zal het centrummanagement een worst wezen natuurlijk…..

 11. Wat een ongelofelijk stomme planning dat zowel de Hooigracht, als de Breestraat gelijktijdig wordt afgesloten en dat alle noord-zuid verkeer door de stad wordt ingeperkt tot één rijstrook met stoplichten. Hier is gewoon niet over nagedacht. Nou ja, nadenken is voor de gemeente Leiden misschien wat te sterk uitgedrukt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline