Leidse raad stelt commissies in

4

Tijdens een korte raadsvergadering heeft de Leidse gemeenteraad vastgesteld welke raadscommissies er voor de komende vier jaar in het leven worden geroepen. Net als de afgelopen vier jaar zijn de verschillende beleidsgebieden verdeeld over vier raadscommissies, te weten: Leefbaarheid en Bereikbaarheid, Stedelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Samenleving en Werk en Middelen.

Enkele wijzigingsvoorstellen voor een andere indeling of naamgeving haalden het niet.

Delen

4 reacties

 1. Jan Jaap zit er inderdaad al erg gedemotiveerd bij. Zo’n Haantjedevoorste tijdens de coalitie onderhandelingen overdenkt waarschijnlijk alhier zijn volgende carrierestap. In het landelijk gebied is het CDA nog dominant, daar ligt een gouden kans voor Jan Jaap en zijn confessionele gedachtengoed, in progressief Leiden niet meer 😉

 2. Vrienden Oostvlietpolder op

  Valt de Oostvlietpolder / volkstuinen / agrarische bedrijven dan onder Leefbaarheid en Bereikbaarheid of Stedelijke Ontwikkeling??

  Moeilijk om met deze benamingen te ontdekken onder welke vlag je lading zit.

 3. Laurens Kuijper op

  Gelet of de zwaarte van de nieuwe of uitgebreide taken in het verband met de decentralisering had ik iets anders verwacht. Misschien zijn de gevolgen van dat proces geen onderwerp van overdenking bij raadsleden en doen ze maar wat. Nu nog de vleesgeworden incompetentie en onbetrouwbaarheid op het wethouderspluche en Leiden kan weer vooruit.

 4. @VVO onze mooie OV polder komt terecht bij de commissie Bereikbaarheid, subcommissie Bouwterrein Boortunnel Zo Groen Mogelijk.
  @LK Leiden Vooruit, inderdaad wat betreft autobunkers op L. en G. markt, Rijnlandroute; wanneer er nog wat duiten overblijven na de VVD66 "ambities" (citeer RS) kunnen ze nog iets doen met de overgehevelde zorgtaken; die zorgtaken hebben weinig prioriteit want die zijn er voor het plebs dat er voor dit college economisch niet zoveel meer toe doet. Want Leiden Vooruit!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline