Buijing en De Wit formateurs nieuwe college

3

Hans Buijing (oud-wethouder PvdA Leiden) en demissionair D66-wethouder Frank de Wit gaan de formatiegesprekken tussen D66, VVD, PvdA en SP leiden. Vandaag lunchen de partijen samen en maken zo een begin met de formatiegesprekken. Volgende week trekken de partijen twee volle dagen uit om tot overeenstemming te komen over een collegeprogramma op hoofdpunten. D66-voorman Robert Strijk sluit niet uit daar genoeg aan te hebben: “Ik reken op een snelle formatie”.

Audiofragment: Robert Strijk (D66) over de komende formatie.

Echte breekpunten lijken er dan ook niet te zijn bij de onderhandelingen die vandaag dus zijn begonnen. Alle vier de partijen hebben zo hun wensen en daaraan wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen.

Audiofragment: Ook SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats ziet weinig beren op het formatiepad.

Delen

3 reacties

  1. Wij van wc-eend bevelen wc-eend aan. Een (kandidaat)wethouder die zelf het onderhandelingsresultaat, zijn eigen agenda en portefeuille bepaalt door tegelijkertijd formateur te zijn. Demagogen66, lekker democratisch…

  2. Leiden Duurzaam Vooruit op

    Business as usual met VVD66. De fossiel verslaafde, neokapitalistische gevestigde orde zet zijn opmars verder door. Wij gaan verder met een ander Leiden, kleinschalig, zelfvoorzienend en duurzaam. Zonder de salon socialisten en neoliberalen van de nieuwe coalitie. Een eigen schaduw stad met een eigen schaduw bestuur.

  3. Chris de Waard op

    Leiden Duurzaam Vooruit kan zichzelf beter Leiden zuur noemen. Jeetje man (of vrouw) reageer gewoon eens inhoudelijk op het nieuws of reageer niet. Beetje niveau kotszakje wordt dit zo.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline