Vanavond besluit over formatiegesprekken

6

De nieuwe fractie van D66 Leiden beslist vandaag met welke partijen er gesproken gaat worden over de vorming van een nieuwe coalitie. Gisteravond heeft de fractie zich over de gespreksverslagen gebogen die informateur Frank de Wit vorige week voerde met alle partijen. Vandaag is een dag van bezinning. D66-fractievoorzitter Robert Strijk: “We nemen pas vanavond een besluit, vandaag kan iedereen dan alle informatie even op zich laten inwerken”.

Nadat D66 vanavond de knoop heeft doorgehakt, worden de fractievoorzitters van de andere partijen ingelicht. Daarna wordt openbaar gemaakt welke partijen inhoudelijk gaan praten over een nieuwe collegeprogramma. Strijk: “Een dagje extra kan nodig zijn voor een keuze die vier jaar geldt”.

Delen

6 reacties

 1. Lieber Aaltje op

  Wat voor coalitie er komt is niet zo spannend gezien het beleid 10-14. Of je door de hond of de kat gebeten wordt maakt niet uit. Wat wel spannend voor 14-18 wordt zijn de (gevestigde orde) VVD66 wethouders die deze stad in de vaart der volkeren laten doorschieten. De ervaring uit het verleden doet de nekharen al overeind komen….

 2. Sleutelstad staat de laatste tijd vol met vileine reacties onder flauwe pseudoniemen, zo te zien meestal van één en dezelfde persoon. Jammer want de site is verder erg leuk om af en toe te lezen.

 3. Welingelichte Leidse Kringen op

  De besprekingen zijn voorlopig vastgelopen. Leefbaar Leiden is uitgenodigd voor een oriënterend gesprek over collegedeelname.

 4. een Leids burger op

  Leuke 1 aprilgrap van de Welingelichte Leidse Kringen.
  Zou het dan in Leiden dan toch nog leefbaarder worden dan met een voortzetting van de huidige coalitie waarin nu D66 (met 12 azetels) het vrijwel helemaal voor het zeggen heeft?

 5. Piet Pekelharing op

  Mijn nekharen gaan iedere keer weer overeind staan als iemand de formulering 14-18 als aanduiding voor de komende raadsperiode gebruikt.

 6. Piet Pekelharing, misschien bedoelen ze daarmee een vechtcollege voor de komende periode? LOL

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline