Druiven zuur bij CDA: “D66 formeert met verliezers”

5

“D66 formeert met verliezers” zo luidt de kop van de verklaring die de kersverse CDA-lijsttrekker Klaas de Vries vanavond rondstuurde toen bekend werd dat zijn partij niet mag aanschuiven bij de gesprekken over de vorming van een nieuw college. En toegegeven; feitelijk heeft hij gelijk. Zowel VVD als PvdA verloren op 19 maart een zetel.

De fractie van het CDA Leiden is verbaasd en teleurgesteld over de keuze van D66. “Verbaasd omdat met de verliezers van de verkiezingen een college wordt gevormd. Teleurgesteld over de gemiste kans om de constructieve samenwerking met onze succesvolle CDA-wethouder Jan Jaap de Haan voort te zetten,” aldus De Vries.

Julius Terpstra, de nummer 6 op de CDA-lijst, doet er nog een schepje bovenop: “Leiden gaat over links samen met de VVD. Paul Laudy zou zijn schoonmoeder nog verkopen om wethouder te kunnen worden.” De wethouderskandidaat van de VVD Leiden is op zijn minst ‘not amused’ over die opmerking. “Die ‘spin’ is vervelend. Het is sowieso niet de VVD, maar D66 die kiest en ik denk dat ik meer dan bewezen heb dat ik zo niet in elkaar steek.”

Daar is men bij het CDA allerminst van overtuigd. Arjen Bonestroo, tot vorige week nog raadslid voor die partij twittert: “Zoenoffer Laudy door D66 beloond. Zou ‘íe het geweten hebben?” Bonestroo doelt op het het aan de kant schuiven van VVD-wethouder Pieter van Woensel die vorige week van Laudy te horen kreeg dat hij geen wethouder meer wordt in het nieuwe college. Dat baantje had Laudy zichzelf toebedacht, zo gaf een teleurgestelde Van Woensel toe.

bonestroo.png

Delen

5 reacties

 1. J. Bordewijk op

  natuurlijk is niemand er rouwig om dat van woensel niet meer op het rode tapijt zit. ik kan dat hoofd niet meer zien in het leids nieuwsblad met weer een project, megalomaan of niet. laten we hopen dat laudy meer hart voor de start heeft en niet alleen gaat voor eigen gewin. van woensel kon niet samenwerken.

 2. Huilie-huilie van het CDA met een vieze bijsmaak. De opmerking van Terpstra over Laudy, niet mijn politieke vriend, is ver beneden peil.

 3. Duurzaam Leiden Vooruit op

  Weer een afvaller in het voormalige wh trio. Dit trio zei nog zelfverzekerd voor de verkiezing: we willen door. Natuurlijk wil deze rechtse gevestigde orde verder met business as usual. Twee wh vallen nu om: de fossiele bouwpaus Van Woensel en de Leidse fossiele dominee JJ de Haan. Beide haantjedevoorsten staan nu aan de zijlijn.
  Met het nieuwe team Strijk – De Wit – Verschoor – Laudy – Holla – ? wordt het waarschijnlijk toch niet veel beter. Wij gaan onze eigen duurzame gang in onze schaduw stad met ons eigen schaduw bestuur. Om op den duur uit de schaduw te treden.

 4. Chris de Waard op

  Het nieuwe team gaat sowieso niet uit drie D66-wethouders bestaan, dus dan eerder Strijk – De Wit – Laudy – Holla – Van Gelderen.

  Maar aan de zijlijn staan bij D66 ook nog twee dames. Naar verluidt zijn dat Sabine Verschoor en Fleur Spijker.

 5. Duurzaam Leiden Vooruit op

  Dank Chris, maar misschien kan het VVD66 team misschien beter maar uit drie dames bestaan, dan deze twee fossiele heren. Een echt dames college ;))

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline