Niet-westerse invloeden bij Cultuur071

2

Ferry Rigault, onder meer muzikant van de Leidse band Dempsey, is vandaag studiogast bij Cultuur071 op Sleutelstad. We horen hem vertellen over zijn muzikale carrière die al in de roerige jaren zestig van de vorige eeuw begon. En dat hij zijn studie aan de universiteit voor de sociale academie verruilde. We kennen hem van zijn werk in het LVC en zijn betrokkenheid bij Werfpop en muziekcentrum de X. Maar natuurlijk gaat het ook over zijn Indische wortels.

Audiofragment: De uitzending van vanmorgen is hier terug te luisteren.

Als Diana van den Driessche over de wegens succes bijgeboekte voorstelling ‘Ouwe Pinda’s’ vertelt (in theater Ins Blau op 5/4), blijkt dat hij die in februari al heeft gezien. Een aanrader! Ook is er een muzikale route ‘Natland’ van PS|theater van 8 t/m 11 april en een optreden in Woo Ping vanavond, een Veenproef met Utopisch Nest op 10 april en meer (www.stadspodia.nl).

Directeur van Museum Boerhaave Dirk van Delft prijst de tentoonstelling ‘Gouden Eeuwen in Arabië en Holland’ aan. Je kunt in het museum een tour maken langs objecten waarmee de islamitische invloed op de westerse wetenschap zichtbaar wordt. De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het 400-jarig bestaan van de leerstoel Arabisch van de Universiteit Leiden.

We staan met Ferry Rigault stil bij Indorock, zoals van the Tielman Brothers, misschien wel het begin van de popmuziek in Nederland. Om daarna naadloos over te gaan naar de Leidse rapper Jebroer, die vertelt dat hij vanavond optreedt in Oloroso, net een nieuw album (Gouden Tranen) uit heeft en die genomineerd was voor de Xite Awards (onlangs nog bij DWDD te zien).

We horen een reportage van Gideon Roggeveen. Hij sprak de Leidse acteur Wilco Maas over zijn ‘gestolen identiteit’ door Jos van Dongen (een creatie van internetfenomeen Kakhiel) die te zien is in de onlangs uitgekomen clip (Mijn Stem) van Gers Pardoel en Marco Borsato.

Nog meer muziek horen we van Peter Visser (@muziekgezien). Vanavond Open Podium Leiden Noord, morgen Bells of Youth in de Tuin van de Smid, dinsdag Jim Wake & the Sleepwalkers in Studio de Veste en donderdag in de Qbus het Rock&Roots festival (www.muziekgezien.blogspot.nl).

Tijdens de uitzending horen we niet alleen muziek van Dempsey, maar studiogast Ferry Rigault sluit de uitzending ook af met een gedicht dat door Demsey op muziek is gezet: ‘Drinker in de lente’ van Willem Wilmink. Volgende week is Erik van Bruggen, onder meer organist van de Waalse Kerk, studiogast bij Cultuur071 op Sleutelstad van 10-12 en te beluisteren op 93.7 FM of 102.4 via de kabel.

Delen

2 reacties

  1. Mensen, pas nou toch op. Straks beginnen Sloos en het Koksmaatje te zaniken over de sluipende islamisering van de cultuursector of iets dergelijks.

  2. Piet Pekelharing op

    Ach, meneer of mevrouw Anrooy, er luistert toch niemand naar die buutreedners.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline