Van Woensel geen wethouderskandidaat meer voor VVD

4

Zoals Sleutelstad gisteren al meldde, keert VVD-wethouder Pieter van Woensel niet meer terug in een volgend college als de VVD daar deel van uitmaakt. Gisteravond bevestigde hij voor de Sleutelstad-microfoon dat hij inderdaad aan zijn laatste weken als wethouder bezig is. Afgelopen maandag heeft hij daarover zijn directe medewerkers al ingelicht.

Audiofragment: VVD-wethouder Van Woensel is begonnen aan zijn laatste weken als wethouder in Leiden.

Fractievoorzitter Laudy wil nog steeds niet bevestigen dat hij nu de wethouderskandidaat voor de Leidse VVD is, maar dat is slechts een formaliteit. De fractie moet dat komende maandag eerst nog bevestigen, voordat hij publiekelijk wil praten ‘over de poppetjes’ zoals hij dat noemt. Van Woensel zelf geeft wel gewoon toe dat Laudy zijn baantje wil.

dekker-woensel.jpg

Bij zijn installatie in Leiden werd Van Woensel uitbundig gefeliciteerd door Sander Dekker. Van Woensel en Dekker zaten samen in het Haagse college. (Archieffoto: Chris de Waard).

Van Woensel kwam eind 2007 naar Leiden nadat het college van PvdA, GroenLinks, SP en de ChristenUnie in oktober van dat jaar voortijdig werd opgebroken toen de SP hun twee wethouders terugtrok. Die partij wilde niet – tegen de zin van een ruime meerderheid van de bevolking – doorgaan met de plannen voor de RijnGouwelijn. Voor die tijd was hij wethouder in Den Haag. Daar stapte hij zelf op na problemen met Randstadrail: “Als je wilt dat de maatschappij vertrouwen houdt in de politiek, dan moet je opstappen als een project ontspoort,” zei hij destijds over de budgetoverschrijding van 12 miljoen euro.

Delen

4 reacties

 1. Leiden heeft geboft met een wethouder als Van Woensel. Er gebeurt weer wat in de stad. Pieter, bedankt!

 2. Hopelijk zien we de gehele VVD niet meer terug in het nieuwe college. Daar schijnt sprake van te zijn als ik de 1e berichten mag geloven. De VVD smijt met ons belastinggeld: parkeeergarages, Rijnlandroute: het kan niet op! Alsof het geld nog steeds tegen de plinten klotst.

 3. Krijgt Van Woensel misschien een baan in de bouwsector of de vastgoedbranche?

 4. Johan Volkers op

  Hopelijk een bestuur zonder VVD.
  Hopelijk maakt men het besluit omtrent de parkeergarages ongedaan. Het moet zwart op wit komen dat de Leidenaar NIET voor de komende tekorten gaat opdraaien!
  Geen Rijnlandroute.

  Voor een leefbaar, groen en vitaal Leiden.

  Stadspartij Leiden zal zich ook zonder zetels in blijven zetten voor een mooie en betere stad!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline