Vanavond afscheid van halve gemeenteraad

1

In een speciale gemeenteraadsvergadering wordt vanavond de rechtmatigheid van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dat gebeurt op basis van een rapport van het centraal stembureau van de gemeente Leiden. Vervolgens worden de geloofsbrieven van de 21 nieuw benoemde raadsleden beoordeeld.

Aansluitend wordt er afscheid genomen van 20 van de 39 raadsleden. Een aantal van hen wilde zelf stoppen, een deel viel buiten de boot omdat hun partij bij de verkiezingen verloor of nieuwkomers een kans wilde geven door ze op een hogere plek te zetten. Overigens blijft een aantal van de vertrekkende raadsleden wel actief in de Leidse gemeenteraad, maar dan als duoraadslid.

De vertrekkende raadsleden zijn: Mark Koek, Farokh Tahmasian, Sabine Verschoor, Timo Gubbens (D66), Henny Keereweer, Esther Karsch – Spiro, Marion van Dongen en Tjeerd Scheffer (PvdA), Greetje van Gruting, Juliëtte Gilissen en Petra Borst (VVD), Antoine Theeuwen, Eva de Bakker, Louk Rademaker (SP), Patrick Meijer, Arjen Bonestroo, Judith Sandriman (CDA), Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GroenLinks), Eli de Graaf, Joost van Breukelen (SLO).

Delen

1 reactie

  1. Johan Volkers op

    Emotionele avond voor vele raadsleden.
    Bijzonder jammer dat Stadspartij Leiden met raadsleden Eli de Graaf en Joost van Breukelen het veld hebben moeten ruimen.

    Het programma (zie http://www.stadspartijleiden.nl) had meer stemmen verdiend. Afwachten maar of deze partij voldoende veerkracht heeft om over 4 jaar weer op de kaart te staan!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline