Gemeenteraadsfracties kiezen fractievoorzitters

2

De 12-koppige D66-fractie wordt vanaf deze week geleid door Robert Strijk. Bij de SP gaat Julian van der Kraats de raadsfractie leiden. Hij volgt Antoine Theeuwen op die de raad verlaat. Bij de VVD blijft Paul Laudy fractievoorzitter en bij de PvdA volgt Gijs Holla de vertrekkende Henny Keereweer op.

De CDA-fractie krijgt oud-gemeentesecretaris Klaas de Vries als nieuwe voorzitter. Tot vorige week was dat Patrick Meijer, maar ook die stopt met het raadswerk. Bij GroenLinks was en blijft Pieter Kos de fractieleider. Dat geldt ook voor Mart Keuning bij de ChristenUnie en voor Dick de Vos bij de Partij voor de Dieren.

Voor de fractievoorzitters Strijk (D66), Laudy (VVD), Holla (PvdA) en Kos (GroenLinks) geldt dat ze ook wethouderskandidaat zijn voor hun partij. Ze verlaten dus de raad als hun partij gaat deelnemen aan het nieuwe college. Naar verluidt houdt D66 rekening met het leveren van maar liefst drie wethouders. Naast Strijk en De Wit zou dan ook scheidend raadslid Sabine Verschoor in de race voor het wethouderschap zijn.

Delen

2 reacties

  1. Piet Pekelharing op

    "Voor de fractievoorzitters Strijk (D66), Laudy (VVD), Holla (PvdA) en Kos (GroenLinks) geldt dat ze ook wedhouderskandidaat zijnvoor hun partij."

    wedhouderskandidaat??? Een beetje gehaast, Chris?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline