ONS Voorschoten verliest fors, D66 wint

Naast Leiden en Oegstgeest heeft D66 ook in Voorschoten voet aan de grond gekregen. De partij scoorde vanuit het niets 14,1 procent van de stemmen en komt met 3 zetels nieuw de raad binnen. Die zetels gaan vooral ten koste van de lokale partij ONS Voorschoten, die terugvalt van 7 naar 4 zetels. Ook de VVD daalt naar 4 zetels, zij bezat er 5. Het CDA, dat de vorige keer 3 zetels haalde, gaat nu naar 4. Van de drie partijen met 4 zetels is de VVD het grootst: zij haalde 21,1 van de stemen.

De overige zetels in de raad worden bezet door GroenLinks (2 zetels), PvdA (1 zetel) en de SP (1 zetel), die voor het eerst meedoet.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline