P.S. protesteert tegen ‘onethisch gedrag’ gevestigde partijen

3

De Partij Sleutelstad heeft zich vandaag groen en geel geërgerd aan campagnevoerende politieke partijen in Leiden. “Wij hebben ons keurig aan de ongeschreven wet gehouden om op de dag van de verkiezingen geen campagne meer te voeren met flyer- en poster-acties, maar notabene de grote, gevestigde partijen hebben zich niet aan die gouden regel houden,” foetert Maarten Kersten, de nummer 2 van de P.S. De Partij Sleutelstad heeft daarom vanmiddag een officiële klacht ingediend bij de voorzitter van het Verkiezingsbureau van de Gemeente Leiden.

Volgens Kersten maakten vooral D66, de SP en de PvdA zich schuldig aan het schenden van het gentleman’s agreement: “Al vroeg liepen vandaag teams van D66, SP en PvdA bij het station (stemlokaal) en later ook in de stad flyers uit te delen.”

“Oneerlijk,” zo vindt de P.S. die verder stelt dat een beginnende kleine partij zowiezo al op achterstand staat bij de ‘grote jongens’: “Die hebben immers veel meer geld, landelijke steun en menskracht en bovendien worden ze bij debatten vaak als een soort gevestigde orde automatisch gevraagd, terwijl de kleine partijtjes niet eens mee mogen doen.”

Delen

3 reacties

 1. ries van Walraven op

  Tegen een ongeschreven wet kun je geen klacht indienen. De VVD was er ook om ontbijtkoek uit te delen bij het station!

 2. Karel Plons op

  partij sleutel heeft in de hele stad illegaal lopen plakken met
  hun lelijke posters ,
  zijn zelf ook wetsovertreders,
  en dan wat over een ander durven zeggen.
  Schande

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline