Oegstgeest: nieuwkomer D66 de grootste

In Oegstgeest wordt D66 vanuit het niets de grootste in de gemeenteraad. De partij haalde 21,5 procent en heeft daarmee vier zetels. D66 maakte tot vorig jaar nog deel uit van de partij Progressief Oegstgeest, die daardoor flink verliest: de partij halveert van 6 naar 3 zetels. Een andere grote verliezer is Leefbaar Oegstgeest. Bij de vorige verkiezingen waren zij de winnaar met 6 zetels, maar daar blijven er ook maar 3 van over. De VVD is de tweede partij in Oegstgeest (19,9 procent): de partij verliest weliswaar één zetel, maar is met vier zetels nog steeds goed vertegenwoordigd. Het CDA stijgt één zetel: ze gaan van 2 naar 3. De nieuwe partij Lokaal Oegstgeest komt met twee zetels de raad in.

De opkomst was met 62,2% iets lager dan de vorige keer. Toen ging 63,4% naar de stembus.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline