Nieuwe grootste partij in Zoeterwoude

In Zoeterwoude is Progressief Zoeterwoude de nieuwe grootste partij van de gemeenteraad. PZ, de samenwerkingspartij van PvdA, D66 en GroenLinks, steeg van 5 naar 6 zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag werden gehouden. Die zetel ging ten koste van een CDA-zetel, die juist van 6 naar 5 ging. De derde partij van Zoeterwoude, de VVD, bleef staan op de 2 zetels die ze de afgelopen raadsperiode al had. Naast PZ, CDA en VVD deden er geen partijen mee.

De opkomst in Zoeterwoude was een klein beetje hoger dan de verkiezingen van 2010. Toen ging 57,4 procent naar de stembus, nu was dat 57,8 procent.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline