Partij Sleutelstad wil inkomensafhankelijke gemeentebelastingen

3

Gemeentelijke heffingen zoals aanslagen, belastingen, reinigingskosten, leges enz. moeten inkomensafhankelijk worden. Daarvoor wil de Partij Sleutelstad zich sterk maken als de PS morgen een raadszetel weet te behalen. Minima en AOW-ers die nét niet in aanmerking komen voor bestaande steunregelingen zouden daar profijt van moeten hebben, zegt Maarten Kersten, de nummer 2 van de PS.

Audiofragment: Maarten Kersten van de PS over inkomensafhankelijke gemeentelijke heffingen.

Een tweede punt waar de PS vandaag mee komt is het (her)kiezen van de burgemeester. Kersten: “Wij willen niet alleen een burgemeestersverkiezing, zoals die hier en daar al plaatsvindt en twee ambtstermijnen geleden ook al in Leiden plaatsvond, maar een open her-verkiezing na elke ambtstermijn. Keurig zoals het hoort bij een openbaar ambt en in de VS allang goed functioneert. Daarbij mogen dan ook andere kandidaten – in een systeem van open sollicitatie en na selectie door de raad – meedingen.

De PS is overigens best te spreken over de huidige burgemeester. “Hoewel hij voor een burgervader wel erg droog en soms korzelig is. Niet de warme figuur die de stad tientallen jaren gewend was. Maar hij doet het verder goed),” aldus Kersten: “Maar je moet er met een heel ander en impopulair type niet aan denken dat die ambtstermijn na ambtstermijn min of meer automatisch blijft zitten en dat tot aan zijn pensionering…”

De PS wil ook dat Leiden een symbolische daad stelt en als eerste Nederlandse gemeente enkele Oegandese mensen uit de LHBT-gemeentschap opneemt, nu die groep vervolgd wordt en zelfs met doodstraf wordt bedreigd.

Delen

3 reacties

 1. Geen slecht idee, maar ik denk dat ze hiervoor bij de wetgever, het parlement dus, moeten zijn.

 2. Karel Plons op

  Anand Jitan (plek 8) heeft naast een eigen flyer ook talloze lantaarnpalen in de stad volgehangen met illegaal aangeplakte posters.
  Niet alleen Anan maar ook op mijn panden illegaal hun posters geplakt door dat clubje van partij Sleutelstad,schande.

  Moeten dit onze volksvertegenwoordigers worden die zelf
  lak aan de wet hebben.

 3. van god los op

  En hoe gaan we dit "mooie" plan uitvoeren?
  Gaan we dan ook de huren inkomens afhankelijk maken, de energie rekeningen en ook de parkeertarieven en de boetes etc etc.
  Beleidsmatig een onuitvoerbaar plan dus prullenbak!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline