Symbolische start herinrichting Breestraat

5

Gistermiddag is een symbolische start gemaakt met de eerste fase van de herinrichting van de Breestraat. Wethouder Robert Strijk en winkeliersvoorzitter Mark van Praag legden voor het stadhuis twee blauwe steentjes. Na de herinrichting die eind juni van start gaat – na de Leiden Marathon – heeft de Breestraat aan beide zijden van die blauwe stoepen tot een meter uit de gevels.

Audiofragment: Vrijdagmiddag stond Nieuws071 voor een flink deel uit nieuws over de Breestraat.

In reportages, interviews en studiogesprekken spraken Chris de Waard, Eline van den Hout en Melle Tuik achtereenvolgens met Mark van Praag, wethouder Robert Strijk, regiomanager Ivo Schunselaar van Arriva, winkelstraatmanager Ronald van der Steen en ‘betrokken burger’ Gerard Bartels die een alternatief plan heeft gemaakt voor de binnenstadbussen.

Met het leggen van twee blauwe stenen en het tekenen van een convenant ging gisteren de herinrichting van de Breestraat symbolisch van start. (Video: Chris de Waard).

Na het leggen van die eerste blauwe stenen werd bij Restaurant Burgerzaken een convenant getekend tussen de gemeente Leiden en Arriva. Daarin staan bijvoorbeeld afspraken over het aantal bussen dat in de toekomst door de Breestraat zal rijden. Ook belooft Arriva dat de bussen zich qua snelheid voortaan zullen aanpassen aan de fietsers. Volgens Winkelstraatmanager Ronald van der Steen is dat 15 km/u, Arriva denkt dat fietsers ook weleens 20 km/u rijden.

Delen

5 reacties

  1. Brave Borst op

    Die wethouders doen gewoon hun werk en denken helemaal niet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar worden ze immers goed voor betaald, en niet voor partijpolitieke activiteiten. Gezien het collegebeleid zijn sommigen zelfs vergeten van welke partij ze lid zijn. Toch?

  2. Lieber Aaltje op

    Jan Jaap de Haan is nu even in het Hof van Eden. Daar had men een slangetje nodig voor het uitdelen van groene appels ;)))

  3. En ruimen ze nu ook netjes de rotzooi op, of breekt er straks weer iemand ze nek over dat gat…..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline