Studentkandidaten VVD: Bereikbaarheid van hele stad verbeteren

1

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is nog in volle gang. Naast vertrouwde gezichten brengen diverse partijen ook nieuwe en jonge gezichten in stelling in de strijd om de gunst van de kiezer. Dorien Verbree (nr. 3) is de hoogst genoteerde nieuwkomer bij de VVD en net als Justin Bergwerff (nr. 13) een van de jongeren- / studentkandidaten van de partij. Een belangrijk speerpunt is goede bereikbaarheid van zowel de binnenstad als de wijken. “In een stad woon je niet normaal, als je er niet normaal kan komen”, vertelde Dorien in Stud071. 

Audiofragment: Studentkandidaten Dorien Verbree en Justin Bergwerff (VVD Leiden) in Stud071 over de campagne GR2014.

Beide kandidaten willen zich inzetten voor de lokale politiek, omdat het dichtbij de burger staat. “De raad neemt concrete besluiten over tal van onderwerpen die mensen raakt, zoals zorg en werkgelegenheid”, zegt Justin. Collegakandidaat Dorien vindt het belangrijk dat de gemeenteraad er voor zorgt dat Leiden vooruit komt. “Ik vind het goed om te zien dat de VVD echt een doorpak-partij is.”                   

Die gewenste vooruitgang is onder andere geboekt bij de aanpak van de kamernood onder studenten. In de afgelopen collegeperiode kwamen veel projecten gereed en werden besluiten genomen om andere projecten te starten. Ook de bouw van de Leidse Schans kreeg groen licht. “Het is winst voor de stad dat dit complex er komt, maar het is (nog) niet genoeg. Daarom willen we ook de komende raadsperiode hameren op huisvesting van studenten”, stelt Justin.

De sfeervolle binnenstad is een grote reden waarom veel mensen naar Leiden komen en veel studenten in de Sleutelstad willen wonen. Om die aantrekkingskracht niet verloren te laten gaan, moet de binnenstad worden beschermd. Dorien: “De VVD wil de binnenstad graag op de UNESCO Werelderfgoedlijst zetten.” 

Daarnaast wil de partij ruimere sluitingstijden in de horeca. Justin: “We willen dit graag aan de kroegen zelf overlaten.” Als de overlast niet binnen de perken blijft, grijpt de gemeente in. 

Een ander thema waar de VVD zich sterk voor wil maken is lastenverlichting. Leidse huizenbezitters betalen nu een OZB die 40% boven het landelijk gemiddelde ligt. “Dat is geen gewone belasting meer, maar een melkkoe”, meent Dorien. De partij wil deze belasting dan ook verlagen.

De VVD hoopt het huidige mandaat van zes zetels uit te breiden naar zeven. “Het is altijd afwachten, maar daar hopen we zeker op”, zegt Dorien. Dankzij haar hoge positie op de lijst lijkt het haast zeker dat ze na 19 maart plaats mag nemen in de gemeenteraad. Justin ziet voor zichzelf een andere rol weggelegd. “Mocht er ruimte zijn om de fractie te assisteren, lijkt me dat ontzettend leuk om te doen.”

Delen

1 reactie

  1. Martin Kroon op

    De VVD werpt zich graag op als partij voor de automobilist. Als automobilist/bewoner van de Stevenshof ben ik wel de klos door de blinde asfaltliefde van de VVD ( gesteund door CDA, D66 en SP) in de vorm van een Rijnlandroute in een open bak langs de Stevenshof. De gevolgen van die (overbodige) snelweg, waarvoor betere en goedkopere alternatieven bestaan, worden systematisch door de VVD gebagatelliseerd. Automobilisten uit de Stevenshof die via de A44 op Den Haag/Scheveningen pendelen moeten door die RLroete namelijk per dag 6 km omrijden via de aansluiting bij Leiden-West. Want aansluiting Leiden-Zuid komt te vervallen als de RLR wordt aangelegd. Dat is per jaar tientallen uren tijdverlies en 1500 km omrijden á 30/40 cent, dus honderden euro’s! In totaal kost het ons Stevenshoffers en automobilisten uit Leiden Zuidwest ten minste 6 miljoen aan omrijkosten – jaar in jaar uit. Maar daar hoor je autopartij VVD niet over! Wie uit onze wijk op die partij stemt wordt dus dief van eigen portemonnee.
    Helaas geldt dat ook voor CDA, D66 en SP, die ooit beloofden dat wij die weg niet zouden mogen zien, horen of ruiken. Een schoolvoorbeeld van geschonden verkiezingsbeloften. Zie verder onze Facebookpagina: Rijnlandroute, Laat de Stevenshof niet stikken

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline