GroenLinks houdt zorgspreekuur

GroenLinks Leiden organiseert maandagavond een spreekuur over de zorg. “We horen van veel mensen dat ze zich zorgen maken over de zorg,” zegt kandidaat raadslid Eline Levering. “Begrijpelijk, want per 1 januari 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor een groot deel van de (jeugd)zorg maar moet zij die nieuwe zorgtaken wel met veel minder geld uitvoeren dan het rijk er nu aan uitgeeft.”

Leidenaren die vragen of zorgen hebben over alle veranderingen in de zorg, zijn maandag welkom van 19.30 tot 21.30 uur. Dan gaan Tweede Kamerlid Linda Voortman en GroenLinks raadslid Stéphanie Bakker met iedereen in gesprek in het GroenLinks pand op de Breestraat 122.

GroenLinks Leiden pleit voor een fonds in Leiden waarmee de bezuinigingen de eerste jaren opgevangen kunnen worden. Uiteindelijk zal de gemeente de nieuwe zorgtaken beter en goedkoper kunnen doen dan nu, maar dat lukt niet meteen op 1 januari 2015. Om te voorkomen dat kwetsbare mensen de dupe worden, wil GroenLinks dat de gemeente geld reserveert om de landelijke bezuinigingen ‘zacht te laten landen’.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline