VVD wil nog 2000 studentenkamers bijbouwen

9

In de komende raadsperiode wil de VVD Leiden 2000 extra studentenkamers bijbouwen. Op dit moment worden er ook al zo’n 2000 gerealiseerd in de ‘Lammenschansdriehoek’ maar zelfs als die allemaal zijn opgeleverd komt Leiden nog 3500 kamers tekort. Doordat de universiteit ondertussen ook gewoon doorgroeit, stijgt het tekort alleen maar verder. “Daarom moeten er ook in de komende vier jaar weer 2000 kamers bijkomen.”

De VVD Leiden wil zich – net als een aantal andere partijen – profileren als dé studentenpartij van Leiden.

Delen

9 reacties

 1. Heel goed voornemen van de VVD. Het is eigenlijk ongelofelijk dat een studentenstad als Leiden nog zo’n groot kamertekort heeft. Niet laten liggen, maar na de verkiezingen meteen beginnen met bouwen!

 2. Zijn die kamers nu pas nodig !! volgens mij is er in Leiden sinds jaar en dag al structureel een kamer tekort onder studenten en de VVD doet of dat een recent probleem is waar zij wel even de oplossing voor vinden.
  De VVD doet het even gewoon NIET. Bah wat een verkiezing retoriek.

 3. René Dentener op

  Uitstekend, deze wethouder pakt door en bouwt waar zijn voorgangers van de PvdA slechts veel meel in de mond hadden. Net zoals zij dat nu weer hebben met hun loze kretologie ‘en nu eerst de wijken’.

 4. @ Dentener. Volgen mij is niet een, maar meerdere politieke partijen die verantwoordelijk zijn voor dit probleem, maar er is een partij ( de VVD) die zich geroepen voelt politiek nu de handschoen aan te trekken. Ik heb geen enkele binding met de partijen die zich hiermee bezig houden. Maar als je hoog van de toren blaast moet je niet verwachten dat heel Leiden (en dus ook betrokken studenten ) zich geroepen voelt op deze partij te stemmen.

 5. Nou, dan koopt de VVD toch een stuk land, regelt een bouwvergunning en bouwt die 2000 kamers. Maar misschien moet de universiteit eens stoppen met groeien in Leiden, alleen de allerbeste studenten selecteren en wat simpele studierichtingen schrappen.

 6. J. Bordewijk op

  wat flauw, met dit soort loze beloftes komen een paar dagen voor de verkiezingen. er wordt natuurlijk niet gebouwd. het verhaal van de loze beloftes. En wat de PvdA bij Dentener oproept? Deze partij zit al lang niet meer op het pluche. Heeft Dentener een aantal jaren van zijn leven overgeslagen?
  Heeft u het Leids Nieuwsblad deze week gelezen? Het is een waar ‘wethouder Glossy’. Allen willen hun zogenoemde successen in de laatste week voor de verkiezingen vieren, op kosten van de gemeenschap overigens want de prijs die aan het Leids Nieuwsblad en fotografen betaald moet worden voor deze artikelen is hoog!

 7. Ook in Leiden komen partijen en kandidaten vooral in het nieuws met snoeverij over het zogenaamd bereikte, niet waar te maken beloftes en dwaze proefballonetjes. Waar blijven de doordachte visies op de uitvoering van de Jeugdwet, de Participatiewet en de nieuwe WMO, de door het rijk gedecentraliseerde taken dus, door de gemeente en de bezuinigingen op die taken? Zullen we het er maar op houden dat ze wel willen, maar het allemaal niet goed begrijpen?

 8. Los van WMO, Jeugdwet enz.: deze studentenkamers zijn hard nodig. Het is een fikse tik die richting huisjesmelkers wordt uitgedeeld. Het is verheugend dat de VVD inziet dat je het tekort aan kamers niet oplost door ‘de markt’ het werk te laten doen, maar dat hier gericht vanuit de gemeente aan moet worden gewerkt. Die 2.000 zijn een aardige aanzet om het probleem structureel op te lossen.
  Gelet op de domheid en de hoge zuurgraad van de meeste reacties op deze site, kan onze stad een forse instroom van jonge, intelligente mensen met positieve instelling en open blik ook goed gebruiken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline