Zondag zorgdebat in Scheltema

Aanstaande zondagmiddag wordt er in Scheltema Leiden een zorgdebat gehouden. Er zal vooral worden gesproken over de overgang van de zorg voor mensen met een beperking van het rijk naar de gemeente. Het gaat weliswaar om landelijke maatregelen, maar op lokaal niveau kan er maatwerk worden geleverd.

Audiofragment: Hans Bouter – regiomanager bij Gemiva-SVG – vertelt over het debat van aanstaande zondag en de aandachtpunten voor zijn organisatie.

Gemiva-SVG is organisator van het debat. De organisatie die zich bezighoudt met de opvang en ondersteuning van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking maakt zich vooral zorgen over een groep ‘onzichtbare’ hulpvragers. Of eigenlijk is juist het probleem dat deze groep licht verstandelijk gehandicapten – want daar over hebben we het – niet altijd om hulp vraagt en ook niet altijd wordt herkend als hulpbehoevend. Het gaat om mensen die redelijk mee kunnen komen in de maatschappij, maar toch tussen wal en schip dreigen te komen als ze niet voldoende ondersteuning krijgen.

Het debat begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline