Naturalis genomineerd voor Museumprijs 2014

Naturalis is een van de vier musea die kans maakt op de Museumprijs 2014. Het museum dat deze publieksprijs in de wacht sleept, wint 100.000 euro. Naturalis gaat de strijd aan met Klok & Peel Museum Asten, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Audiofragment: Lidewij van Valkenhoef van Naturalis over de Museumprijs.

Een vakjury selecteerde de vier musea. De jury oordeelde dat Naturalis binnen de categorie ‘natuurhistorische musea’ een voorbeeldfunctie vormt. Men was vooral te spreken over het concept ‘LiveScience’. Daarmee kun je als bezoeker het werk van de onderzoekers ervaren. Ook worden alle onderdelen van het ecosysteem heel toegankelijk en goed uitgelegd voor verschillende doelgroepen. Verder vindt de jury de presentaties van Naturalis ‘uitstekend verzorgd, vernieuwend en actueel’.

Stemmen op Naturalis of een van de andere deelnemende musea kan via www.museumprijs.nl. De winnaar wordt op donderdag 3 april bekend gemaakt.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline