Diederik Samsom langs de deuren

7

De Leidse PvdA-lijsttrekker Gijs Holla liep gisteren samen met politiek leider Diederik Samsom door de Kooi. Ze belden bij verschillende huizen aan om met mensen in gesprek te gaan. Samsom: ‘Je kan wel allemaal nota’s lezen, maar als je langs de deuren gaat, dan voel je ook wat er bij mensen speelt’.

‘De meeste mensen reageren wel verbaasd als ik aanbel, en vaak zijn het dan hele goede gesprekken’, vertelt Samsom. De mensen in de Kooi zijn vooral bezorgd over de afbraak van een aantal woningen. Ze hopen ook dat de huur betaalbaar blijft en ze willen meer speelruimte voor hun kinderen.

Audiofragment: Diederik Samsom in gesprek met Eline van den Hout.

Holla en Samsom waren niet alleen op pad; de fractiegenoten en lokale vrijwilligers gingen ook langs de deuren. Er zijn dus heel wat diepgaande gesprekken gevoerd en rozen uitgedeeld. 

Delen

7 reacties

 1. Vroeger kwamen er mensen met knopen en garen bij ons aan de deur. Thuis vonden we dat armoedig. Nu komt dat eikeltje Samsom – nog niet eens droog achter zijn oren – met rozen bedelen om je stem. Ik hoor nog mijn vader zeggen: ‘Rot toch op’ en ‘Ga je eigen moeder in de maling nemen’. Ja, onze ouders waren nog niet zo dom als ze er uit zagen.

 2. een Leids burger op

  D.Samsom burgemeester van Leiden?
  Liever niet want dan vragen alle ex-gedetineerde greenwar-activisten hier ook meteen "asiel" aan…;-)
  Het is al erg genoeg dat we een hier PvdA-burgemeester hebben die nu opeens het onnodig pamperen van pedofieltjes meent te moeten promoten.

  En nu:Samsom langs de deuren en ook Plasterk nog op bezoek. Het moet niet nòg gekker worden.

  Ik zou iedereen willen aanraden om maar een flinke stevige stok achter de deur te plaatsen voor het geval dat …..straks Henri L. en Benno L., vergezeld van vele jonge PvdA-schandknaapjes, ook nog aanbellen.

  Want deze leidse burger wil natuurlijk niet gebeten worden door de Partij van de ArBIJT. (De Partij die er voor de belangen van de ARBEIDER zou moeten zijn bestaat immers al lang niet meer……)

  Allemaal mooie praatjes hoor van die PvdA-ers…. evenals hun verkiezingsprogramma. Echter de "houdbaarheidsdatum" van dat PvdA-verkiezingsprogramma is 19-3-2014.

  Dus eigenlijk is dat PvdA-verkiezingsprogramma meer geschikt om je reet mee af te vegen. Want mocht de PvdA onverhoopt hier in Leiden toch weer in het college terechtkomen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk in een college zijn waarvan ook de VVD deel zal uitmaken. En gaat de PvdA weer gewoon grotendeels het VVD-programma uitvoeren. Dat is nu niet alleen op nationaal niveau zo met dit VVD-PvdA-kabinet, maar was ook al zo op lokaal niveau in Leiden voor 2010.

  Bij de landelijk verkiezingen had ik er al voor
  gewaarschuwd dat wie op Samsom zou stemmen "er Rutte gratis bij zou krijgen".

  Nu zeg ik bij de lokale verkiezingen: een stem op Holla(PvdA) is eigenlijk een stem op Laudy(VVD):’t is maar dat u het weet.

 3. leidse burger 2 op

  we hebben gezien hoe tevreden de Leidenaar is

  daarom krimpt de pvda hier veder

  veel mensen stemmen niet omdat:

  politiek een grote geld verspilling is (kijk naar belgie waar de economie beter was zonder kabinet)

  dit kabinet en kabinetten de afgelopen 10 jaar (als niet meer) uit elkaar vallen of kiezersbedrog doen (pvda maakt alle zorg kapot de vvd verhoogt belastingen beide willen dat mensen langer thuis wonen maar maken thuiszorg onmogelijk)

  de partij waarop je stemt niets uitmaakt aangezien ze dan weer moeten samenwerken met de gevestigde orde

  de politiek een slechte grap is een circus van woordwisselingen en beloftes die uiteindelijk uitmonden in halve maatregelen in het beste geval en de vertrouwen dat er nog was beschaamt wordt

  desondanks zijn er nog steeds mensen die naar de stembus gaan om hun ongenoegen te tonen in de hoop dat er iets verandert maar die aantallen zullen alsnog verder zakken als er niet snel iets verandert

  pvda verander je naam en hou is op met claimen dat jullie sociaal zijn

  of als alternatief kom is op voor alle linkse progressief sociale punten als zorg milieu onderwijs veiligheid (niet gezien sinds dit kabinet, tenzij je echt de participatie wet als iets positiefs ziet maar dat wordt niet gedeeld door het merendeel van het volk dat hieronder valt)

  verhoog niet de lasten op de onder en middel inkomsten maar op de rijke multinationals

  meeste hiervan geldt niet alles specifiek op leiden maar overal en vooral landelijk

  de pvda gaat gewoon veder met hun wanbeleid en wangedrag pas nu zien ze (hopelijk) in dat mensen het zat zijn

  er is nog een kans voor ze om te veranderen maar die sluit steeds sneller

 4. Samsom: "(…) De mensen in de Kooi zijn vooral bezorgd over de afbraak van een aantal woningen. Ze hopen ook dat de huur betaalbaar blijft (…)."

  Dat zit er niet in met het asociale volkshuisvestingsbeleid van de regering van VVD en PvdA. Integendeel. Dus wat gaat de PvdA er alsnog aan doen?

 5. Ik denk dat de PvdA zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt en zichzelf binnen enkele jaren opheft. De PvdA heeft haar identiteit verkwanseld. Ook in Leiden waar men vier jaar oppositie in anonimiteit heeft gevoerd.

 6. Samsom is weer gesignaleerd in de Kooi. Ditmaal bedelend voor stemmen bij de Europese Verkiezingen. De PvdA begrijpt niet goed wat er bij de gemeenteraadsverkiezingen mis is gegaan. Nou dat is verdomd simpel. Nederlanders en Marokkanen houden er niet van om belazerd te worden. Van Samsom zou ik zelf nog geen tweedehands auto kopen. A zeggen en B doen is zijn stijl. De PvdA Leiden loopt er met de tong uit de mond achteraan. Wanneer gaan die goedwillenden eens voor zichzelf denken? Een partij zonder beginselen wordt uiteindelijk een partij zonder zetels. Een waarheid als een geit.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline