Premier Rutte op de markt

21

Vandaag liep de premier over de markt in Leiden om in gesprek te gaan met ondernemers. Rutte: ‘Ik vind het gaaf om hier te zijn en de mensen een hart onder de riem te steken’. De markt is volgens hem de beste plek om campagne te voeren omdat er veel ondernemers zijn. 

Volgens Rutte is het onbegrijpelijk dat Leiden een linkse stad is. ‘Als er nou één stad écht liberaal is, dan is dat Leiden!’ Leidenaren willen volgens hem zelf keuzes maken en veel vrijheid hebben. Ondernemers zullen wat de VVD betreft veel meer ruimte krijgen. Verder zal de OZB omlaag gaan naar 30%, zal er meer politie op straat komen en de bureaucratie zal worden verminderd. 

Audiofragment: Premier Rutte met Eline van den Hout in gesprek over de VVD-campagne. 

Het bijzondere van de VVD Leiden is dat er veel contact is met Den Haag. Een aantal bewindslieden van de landelijke VVD hebben namelijk in Leiden gestudeerd: Ivo Opstelten, Melanie Schultz en de premier zelf. Rutte is optimistisch over de verkiezingsuitslag. Vandaag was hij in ieder geval blij om in Leiden te zijn, omdat het zijn tweede stad is. 

De fotogalerie is gemaakt door: J.P. Kranenburg 

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Delen

21 reacties

 1. Vrienden Oostvlietpolder op

  Zei ie ook nog wat over het laatste schaarse agrarische groen bij Leiden en dat een goede inpassing van een eventuele Rijnlandroute beslist noodzakelijk is?!

  Een antwoord is niet nodig hoor omdat we dat al via zijn partijgenoot mevrouw De Bondt kennen.

 2. Het is een ondankbare baan, premier. Ga het maar doen in deze tijd. En toch straalt deze man altijd een enorme vrolijkheid en energie uit. Leuk om te zien dat er in Leiden zo enthousiast op zijn komst werd gereageerd!

 3. Het bezoek van onze premier was een mooie opsteker voor Leiden. Gelukkig waren er heel veel Leidenaren die het bezoek wel op prijs stelden!

 4. Heel mooi dat Mark Rutte naar Leiden is gekomen en laat zien dat hij een bijzondere band met de stad heeft. De mensen in de stad weten dat en waren zeer enthousiast!

 5. Die man had hier helemaal niets te zoeken! Het gaat namelijk helemaal niet om hem. En het geeft de zwakte van VVD Leiden aan. Een kopstuk erbij moeten halen voor zieltjes te winnen….

 6. Piet Pekelharing op

  De eerste foto met onderschrift ”premier Rutte in gesprek met een gehandicapte jongen" is buitengewoon goed gekozen. Je vraagt je meteen af wat de heer Rutte die jongen heeft gezegd.

  "Of er straks nog geld is voor gehandicaptenvoorzieningen? Ha, ha, ha, dat is een goeie, ha, ha, ha. Maak je maar niet ongerust. ha, ha, ha, Bob de Bouwer-Laudy en Frederik /////// hebben mij net verzekerd dat zij heus wel geld gaan uitgeven aan gehandicaptenvoorzieningen, ha, ha, ha, dagopvang en andere ha, ha, ha, sociale voorzieningen. Maar dan moet er natuurlijk wel nog geld overschieten nadat zij de hele stad hebben volgebouwd met parkeergarages ha, ha, ha, Dat begrijp jij toch ook wel? ha, ha, ha, ha, ha"

 7. Mark Ruttes mannenvriend Vladimir Poetin had ook willen komen, maar hij had het te druk met de bezetting van de Krim. Mark nam het Vladimir niet kwalijk. "Moet kunnen, ha ha ha, Vladimir is een drukke man, ha ha ha."

 8. frankieboy op

  Gelukkig is onze koning ook alvast goede maatjes met Poetin. Dat wordt belangrijk als straks het Groningse gas op is en Rusland gas moet leveren.
  Dankzij dure en energieverslindende rechtse hobby’s zijn we straks overgeleverd aan corrupte regimes: olie uit Iran en gas uit Rusland. Dat vind ik veel enger dan Europa of de islam, maar ik heb de rechtse partijen er nog niet over gehoord. De belangen zijn te groot, dus ze laten ons lekker doorslapen totdat het te laat is.

  Toch maar niet op de VVD stemmen!

 9. Piet Pekelharing op

  Maar afgezien van de desastreuze gevolgen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg, thuiszorg en bejaardenzorg als wij deze basisvoorzieningen aan die marktfetisjisten van de VVD overlaten, wat doet de heer Rutte eigenlijk op de Leidse markt?

  Heeft die man werkelijk niets anders te doen dan een beetje campagne te voeren voor een verkiezing waarbij hij zelf niet eens kandidaat is?

  En dat terwijl Poetin volop ingezet heeft op de Anschluss van de Krim bij het grote moederland. Gaat, omdat de heer Rutte liever op de Leidse markt rondslentert dan het land op een vrijwel niet meer te vermijden gewapende conflict voor te bereiden, Nederland direct weer even slecht voorbereid de oorlog in als in 1940.

  Meneer Rutte, kunnen we vannacht weer rustig gaan slapen, zoals uw verre voorganger Colijn ons in 1938 probeerde wijs te maken?

  Op die Colijn valt trouwens ook van alles en nog wat aan te merken, maar tenminste niet dat hij de Olympische spelen van 1936 heeft bezocht of de koningin daarnaar toe heeft meegesleept.

 10. frankieboy op

  Rutte verbaast zich dat Leiden een linkse stad is. Ik verbaas me dat in een linkse stad het VVD-beleid zo kan domineren!
  #Rijnlandroute, #parkeergarages, ….. Bouwend NL kan tevreden zijn!
  SP en D66 moeten zich schamen!

 11. Ik hoorde op de radio dat Sybrand van Haersma Buma Vladimir Poetin voor de laatste keer gewaarschuwd. "Terug in je hok en niet meer zo stout zijn", sprak Sybrand de Dappere dreigend vanuit een studio in Nederland.
  Kunnen we onze Leidse helden Daan Sloos en het Koksmaatje niet naar Moskou sturen?

 12. een Leids burger op

  Wat de heer Rutte die jonge gehandicapte man gezegd heeft? Waarschijnlijk dat die "nu eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid moet nemen en uit die rolstoel moet
  komen en moet gaan participeren …." natuurlijk. Ha,Ha,Ha.

  En Leiden een "linkse" stad nu? Nee hoor, dat wàs ooit zo…..
  Let maar op wat er na 19-3-2014 gaat gebeuren: Dan krijgt de VVD het vast weer voor ’t zeggen (ondanks dat
  ze nu ook al niet eens de grootste zijn.)

 13. Karel Plons op

  VVd begint steeds meer op een sekte lijken,
  alle volgelingen raken in opperste staat van opwinding,
  als de sekteleider op bezoek komt.

 14. Maar ja, er is een behoorlijke kans dat de neoliberalen van VVD en D66 tesamen met de confessionelen van het CDA toch voor 14 -18 de macht weer grijpen. De peilingen liegen er niet om. Wat dat betekent voor de (rand)wijken laat zich wel raden. Verder wordt ingezet op het asfalt van de stadsringen, stimuleren voor koopverslaafdheid en bijbehorende automobiliteit van de massa en het opleuken van het stadscentrum. Dat is het korte termijn groei denken van deze business as usual politici. Ach zeurpiet, zegt het trio Strijk, Van Woensel en De Haan, de economie groeit toch weer. Leiden Vooruit, Sterke Wijken, Geen Subsidies. Business as Usual. WIj maken onze job af. Helaas voor hen zijn er ontwikkeling die hun (christen) kapitalistische bouwwerk ondergraven. De voortwoekerende schuldencrisis, monetaire verruiming die afgebouwd moet worden, teweinig groei om de werkloosheid terug te dringen en de schaarste aan de mobiliteitsgrondstof olie. We zullen zien na 19 maart, maar ik denk dat er weinig veranderd in de Leidse politiek. Nee, de globale veranderingen zullen ook in Leiden de finale verandering geven naar een nieuwe maatschappij en een nieuwe duurzame, kleine schaal (anti groei) economie.

 15. Overigens zaten onze Vastgoed Monarch en de Eerste Minister in Kotsi aan de pils met de agressor Gas Tsaar Poetin tegen de Krim en Oekraine. Volgens de liberaal Rutte was een aanwezig zijn in Kotsi goed voor het bespreken van de mensenrechten in Rusland. En goed voor de business, lees gascontracten voor onze Gasrotonde. Maar voor de vrijheid en democratie (tweede/derde letter VVD) in de russiche invloedssfeer blijft er weinig plaats.

 16. Leuk om te zien dat Mark Rutte ook zijn oude woonplaats aan doet! tenslotte eens een leidenaar, altijd een leidenaar!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline