D66: ‘Niet zeiken maar stemmen!’

6

Sinds vorige week hangt in Leidse horeca de ludieke poster ‘Niet zeiken maar stemmen’ op de wc’s. Het is een oproep aan Leidenaren om op 19 maart te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Stembus
Campagneleider Lodi van Brussel van D66 Leiden:
“Met deze actie willen we Leidenaren aan het denken zetten en vooral oproepen om naar de stembus gaan. Als je invloed op het beleid van je stad wilt hebben, moet je ten minste gaan stemmen op 19 maart.”

Steeds belangrijker
De opkomst lijkt bij de gemeenteraadsverkiezingen lijkt lager te worden dan vier jaar geleden. Vanuit democratisch oogpunt is dat een slechte zaak. “Helemaal nu er meer taken naar de gemeente toekomen. Daardoor worden lokale keuzes over bijvoorbeeld de zorg in Leiden steeds belangrijker.”

Bewust prikkelend
Door posters op te hangen op plekken waar mensen ze niet verwachten, wil D66 mensen tot nadenken aanzetten. De tekst is bewust prikkelend en zet hopelijk aan tot een gesprek over politiek.

Delen

6 reacties

 1. Wat heet ludiek. Beetje domme dubbelzinnigheid van D66.
  Met de achterliggende gedachte: ‘Aan zeikers hebben we niks’.
  Maar geen probleem voor een enkel ‘beschaafd, wel-opgevoed’ raadslid dat niet schroomt een ander daarvoor uit te maken als het zo uitkomt.

 2. "Als je invloed op het beleid van je stad wilt hebben, moet je ten minste gaan stemmen op 19 maart.” zegt D66 c(h)ampagneleider Lodi van Brussel.
  De VVD66 wethouder Strijk, zijn trawanten Van Meenen en Bootsma zijn hiervan zeker "goede voorbeelden". Het kontendraaien en achterbaks een wijk van 12.000 inwoners erin tuinen op 31 mei 2012? Oh wat zijn we begaan met uw stem in de heikele dossiers. Eerst luisteren en meebekken "niet horen, niet zien, niet ruiken" en vervolgens vol overtuiging instemmen "voor het algemeen belang" met een provinciale open roetbak die nochthans geen bewezen nut en noodzaak heeft. En het op bedrog en verdraaien van de getallen gebaseerde afserveren van het burgerinitiatief CA. Ca. 6000 uur onbetaald werk voor een beter Leiden in een pennestreek weggevaagd. Politiek opportunisme, vriendjes politiek en machtswellust.
  Deze generatie achterbakse volksverlakkers kan wat mij betreft de hoogste boom aan de Breestraat in. Ik stem op 19 maart, maar meer uit pure wanhoop! En niet op de huidige asfalt/beton centrumverslaafde coalitiepartijen. In de hoop dat het waard is om in deze mooie stad te wonen, werken en vooral te kunnen vertrouwen op de gekozen volksvertegenwoordigers.

 3. Wees maar blij dat jullie niet in San Franscisco wonen. Hangt er zo’n affiche in de dames WC? Stemmen alleen kerels in Leiden?

 4. Anti Liberaal op

  Zeiken tegen die D66 posters, dan laten ze los. En verder D66 blijven afzeiken.

 5. Wakker Nederland op

  en maak er vooral een selfie van als je daar staat te z..ken onder het mom van ‘wie heeft de langste l.l in de politiek’..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline