CDA verwijdert graffiti in fietstunnel

3

CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe heeft gisteren samen met CDA kandidaatraadslid Joost Bleijie en de Oegstgeestse lijsttrekker Marien den Boer een begin gemaakt met het schoonmaken van de fietstunnel tussen de Merenwijk en Oegstgeest. Samen met het schoonmaakbedrijf B2 Cleaning werden schuurspons en emmer gepakt om de muur van graffiti te ontdoen. “De CDA afdelingen uit Oegstgeest en Leiden willen zo samen met het kamerlid stelling nemen tegen verloedering van de openbare ruimte,” aldus de partij.

“Zowel de Merenwijk als Poelgeest zijn prettige wijken om in te wonen. Niet voor niets kiezen veel gezinnen met kinderen hun heenkomen in deze wijken. Het is de taak van beide gemeenten om de openbare ruimte goed te onderhouden om de wijken krachtig en leefbaar te houden. Wat ons betreft moet dit na de verkiezingen hoger op de politieke agenda komen te staan,” aldus Bleijie.

Voor de verkiezingen van 19 maart gaat B2 Cleaning de tunnel helemaal schoonmaken. Het schoonmaakbedrijf verwacht die klus met twee man in een dag te kunnen klaren. Bleijie: “Dan ziet de tunnel er weer netjes uit en kan iedereen zien hoe het eigenlijk zou moeten. Wij hopen dat de gemeente dit voorbeeld zal volgen.”

Om ook landelijk aandacht te vragen voor de het probleem, presenteerde kamerlid Sander de Rouwe na afloop van het schoonmaken in de tunnel de door hem geschreven initiatiefnota Graffiti op Stations. Met de nota wil het CDA bereiken dat de verspreiding van graffiti afneemt zodat treinreizigers zich veiliger voelen en dat Nederland er weer wat mooier uitziet.

Delen

3 reacties

  1. Kunnen ze ook even bij mij langs komen? Ik wil de voorjaarsschoonmaak vervroegen en er is hier wel wat poetswerk te doen.

  2. Als dit de maatschappelijke problemen zijn waarmee het CDA zich bezig houd dan zal het wat worden in dit Land!
    CDA wat dacht u van armoede, problemen in de zorg, huisvesting, infrastructuur enz enz. Wat een theekransjesclub dat CDA

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline