Diederik Samsom in gesprek met bewoners Leiden

23

De Leidse PvdA-lijsttrekker Gijs Holla gaat samen met politiek leider Diederik Samsom en lokale vrijwilligers en fractiegenoten zaterdag 1 maart in gesprek met de bewoners van Noorderkwartier in Leiden. Holla, Samsom en de Leidse PvdA’ers gaan de buurt in om aan inwoners te vragen wat ze van de wijk vinden.

Zorg
“We staan voor een goede buurt waar iedereen zich thuis voelt”, zegt Gijs Holla. “Een buurt waar de inwoners, jong en oud, de zekerheid van een baan hebben. Waar ouderen en zieken de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom gaan we zaterdag de buurt in en vragen we de bewoners wat er speelt. We hopen veel mensen te spreken.”

Wijkentour
Dit bezoek is onderdeel van de wijkentoer waar de PvdA Leiden mee bezig is. Met deze toer wil de Leidse PvdA de wijken weer op de kaart zetten. Iets dat hard nodig is na een college dat zich 4 jaar alleen maar met de binnenstad heeft bezig gehouden.

Het Gebouw
De PvdA’ers gaan van 13.30 tot 14.45 uur de deuren langs in het Noorderkwartier.Vanaf 14.45 uur staat er koffie en thee klaar in buurtcentrum Het Gebouw, Arubapad 2 in Leiden. Iedereen is daar welkom om verder in gesprek te gaan met Gijs Holla en de Leidse PvdA.

Delen

23 reacties

 1. Met Samsom in de wijk zijn we terug bij de chirurgijnen van de middeleeuwse markt. Voor elke kwaal heeft deze politieke kwakzalver wel een medicijn. Tenminste als de zieken en de zwakkeren er flink voor willen dokken. Achteraf gezien, zijn we goed belazerd door de mooie praatjes van deze politieke rattenvanger die ons voorspiegelde wat we graag wilden horen.
  Een sociaal en sterker Nederland.

  Mensen pas dus op als de karavaan met de rode rozen in uw buurt langskomt. Beheers je en pak ze niet aan. Al die rozen hebben gemene stekende doornen. Daar weten de bejaarden, gehandicapten en Wajongers alles van nadat ze door partijgenoot ‘Margareth Thatcher’ Klijnsma in de steek zijn gelaten. Mooie verkiezingsbeloften van de PvdA verdwijnen als sneeuw voor de zon als de buit eenmaal binnen is. Het zijn alleen maar verkooppraatjes. De PvdA is net zo’n ongezond product als een Big Smac (zo’n 900 calorie per stuk) of een pakje sigaretten en wordt net zo uitgekiend gepromoot zonder ons voor de schadelijke gevolgen te waarschuwen. Weet u het nog: voor de PvdA waren de miljarden voor de JSF geen probleem. Het geld persen ze wel uit de zwakkeren in onze samenleving. Op de propaganda van de PvdA moet een sticker geplaatst worden: "Schadelijk voor uw portemonnee vooral als die niet goed gevuld is".

  Waarom gaat de PvdA niet voor eigen parochie in Aerdenhout en Wassenaar goede sier maken. Want daar zijn ze met deze vrienden van de VVD reuze in hun sas. Ome Koos is in jaren niet zo pissig geweest op deze ooit ‘sociale’ partij. Ze hebben het er naar gemaakt. Het stempel onbetrouwbaar staat onuitwisbaar op Samsom’s voorhoofd gegrift. Kijk maar goed, je kan het door de ‘linkse schmink’ heen zien. Wat zijn we er in september 2012 ingetuind. Hoe konden we zo dom zijn?

 2. Wij kennen nog een partij die bedorven tomatensoep uitdeelde. Een hele wijk is en blijft er ziek van.

 3. Piet Pekelharing op

  De P.v.d.A., is dat niet de partij die tot driemaal toe de kans ons van het koningshuis te ontdoen, heeft laten schieten?

 4. In ieder geval zag Samsom geen enkel bezwaar in de komst Zorreguieta naar Nederland. Nou daar maakte hij zich zelfs in de PvdA niet erg populair mee. Gladjakker Samsom is een opportunist zonder principes; een volmaakt voorbeeld van ‘der Mann ohne Eigenschaften’. Hij is het symbool van de PvdA, ook een partij die haar principes zonder morren overboord kiept.

 5. Wie het nieuws volgt weet het: binnenkort valt het kabinet. Samsom heeft alle sociale verslechteringen er met de VVD al doorgedrukt. Dus dat sloperswerk is gedaan. Nu nog zien te voorkomen dat de PvdA daar op 19 maart op wordt afgerekend. Daarvoor moet het kabinet er aan en de Zwarte Piet moet naar Rutte. Ja, het zijn slimme manipulators bij de PvdA. Zo slim dat de mensen er iedere keer weer met open ogen intuinen. Tja, we zijn Nederlanders en we hebben meer verstand van verzekeren dan van politiek. En daar maakt de PvdA handig gebruik van. Alles vergeten en vergeven. Of niet dit keer?

 6. Natuurlijk zijn er autopest partijen die als het pluche heerlijk aan de billetjes aanvoelt de roetzwarte laag voor die autogepeste consumenten toch maar aanleggen. Daar tuint een hele wijk nooit meer in.

 7. Samsom, is dat niet die man die tijdens verkiezingstijd zijn familie te kijk heeft gezet als zijnde een echte familieman. Daarna er met de persvoorlichter van door is gegaan en zijn familie eigenlijk te kak heeft gezet. Zo als die thuis is zo gedraagt hij zich ook in de politiek. Deze man moet maar is goed op zijn numer gezet worden zoals dat in utrecht al gebeurde dat die zonder wat te zeggen weg liep na een opmerking en in groningen ook werd nageroepen. Nu het volgende station Leiden

 8. Dat er nog steeds burgers zijn die naar de leugens van de Pvda willen luisteren .Jammer dat de PVV niet mee doet in leiden anders zouden de Pvda ook daar een nederlaag krijgen. Ik begrijp het wel zo als de Pvda( partij van de afbraak)bijna is uit gescheten in de grote steden zullen ze het blijven proberen in de kleinere steden zoals leiden. Ik zou zeggen heel veel geluk ermee.

 9. Als de PVDA ballen heeft dan gaan ze niet om 13:30 – 14:45 langs de deuren om ouderen en huisvrouwen lastig te vallen en een hoop dichte deuren aan te treffen omdat mensen niet thuis zijn, maar dan gaan ze om 17:30 langs de deuren en dan wel met een TV ploeg want ik denk dan dat ze veel vaker het eerlijkere verhaal te horen krijgen en vooral samsom zal dan weten wat men denkt van hem en zijn partij.

 10. @dennis
  "Als de PvdA ballen heeft …….", schrijf je in je lezenswaardige en goede analyse van wat eens een Samsom. Beste Dennis: "Als mijn hond een kip is, legt hij iedere ochtend een ei." Samsom weet al lang wat de grote meerderheid van zijn kiezers van hem denkt. Zijn rondje door de wijken is dan ook een laatste vaarwel aan de door hem bedrogenen. Daarna kiest hij voor het grote geld bij een of andere bank. De rozen die hij uitdeelt lijken op plastic nepbloemen. Zoals alles aan Samsom nep is. Zo gauw hij zijn mond opendoet ontsnappen de eerste leugens bij zijn mondhoeken. Dat ‘nu doet u het weer’ slaat als een boemerang op zichzelf terug: Nu doet je het weer Samsom. Je kiezers belazeren. A zeggen. B doen. Woordspelletjes spelen i.p.v. te zeggen wat je werkelijk voor ogen hebt. Hand in hand met Rutte lopen en net doen of het je politieke tegenstander is. Nu doe je het weer Samsom. Met je gladde praatjes je kiezers in de maling nemen. Nu doe je het weer Samsom. H..maatje van Zorreguieta spelen. Nu doe je het weer Samsom. Stelen van de armen en geven aan de rijken." Als mijn hond een bouvier was, beet hij Samsom flink in zijn ballen. Maar ik heb geen hond.

 11. Toine Theeuwen en handlangers waren toch ook niet vies van de voltallige steun aan rechtse hobbies van VVD en VVD66: Rijnlandroute, Lammermarktgarage, Goudenklinker Breestraat. Het electoraat van de SP wordt hier direkt door getroffen en uitgezogen. SP is nog nepper dan bedorven nep tomatensoep die zij op de Garenmarkt uitdeelden. We zullen de SP tot 19 maart maar eens flink afdrogen!

 12. @Peter
  Je zit in de verkeerde discussie. Het gaat hier over Samsom. We hebben het hier ook niet over de tijd dat het duurt dat een tomaat buiten de koelkast aan het rotten slaat. Of hoeveel mensen de griep moeten hebben voordat we over een epidemie praten. Of over weet ik veel wat. En ook niet of je net zo gemakkelijk longkanker krijgt van het roken van Drum, de Zware van Nelle, Javaanse jongens of Samson. Samsom is het onderwerp hier.

 13. Weet ik, maar ik vermoed dat hier een aantal SP ers hun hart aan het luchten zijn. Richt je liever op je echte tegenstanders: VVD66!

 14. @ Peter
  We hebben het hier niet over mede- of tegenstander maar over betrouwbaar of onbetrouwbaar. Van de VVD en D’66 weet je wat je kan verwachten: rechts beleid ten gunste van degene die het al goed hebben. Van de PvdA verwachten de mensen dat niet. Daarom komt het zo hard aan als Samsom zonder te verblikken of verblozen rechts beleid mogelijk maakt en zo zijn eigen achterban in de steek laat; net zo gemakkelijk als zijn eigen gezin. Waarom? Uit opportunisme. En de enige die denkt dat de mensen dat niet doorhebben is Samsom zelf. Die steekt zijn hoofd voor de peilingen, die aangeven dat de mensen zich door hem belazerd voelen, als een struisvogel in het zand. Jammer genoeg is Samsom door zijn gemanipuleer ook een tegenstander van het kaliber VVD’66 geworden.

 15. Manmanman, wat kinderachtig Ome Koos om het verlaten achterban en in de steek laten Samsom-gezin op één lijn te stellen.
  Speel toch niet zo op de man, man.

 16. @F.Hagedoorn

  Samsom heeft zelf zijn gezin in het middelpunt van de verkiezingen geplaatst. Dan moet hij niet gek opkijken als zijn politieke onbetrouwbaarheid en zijn privé onbetrouwbaarheid met elkaar in verband worden gebracht. Maar voorop staat natuurlijk zijn politieke onbetrouwbaarheid.

 17. De enige reden waarom huichelaar Sammie met bewoners in gesprek gaat, is om ze te overtuigen PvdA te stemmen. Persoonlijk heeft hij helemaal geen interesse in wat de mensen bezighoudt, al doet hij net alsof. Samsom is de cichorei (moeilijk woord, dus opzoeken) van de politiek. In gewoon Nederlands: NEP (niet echt).

 18. Piet Pekelharing op

  Ome Koos, toch. Natuurlijk is Samsom nep. U dacht toch niet dat het een echte hond was?

 19. Piet Pekelharing op

  Ome Koos, toch. Natuurlijk is Samsom nep. U dacht toch niet dat het een echte hond was?

 20. @Piet Pekelharing

  Nou dat weet ik nog niet zo net. Hij blaft dan wel niet, maar hij bijt wel gemeen als je tot de zwakkeren behoort. Hap, slik, weg. En dat doet een nep hond niet.

 21. een Leids burger op

  Geen enkele leidse burger wil natuurlijk niet gebeten worden door de Partij van de ArBIJT. (De Partij die er voor de belangen van de ARBEIDER zou moeten zijn bestaat immers al lang niet meer……)

  Allemaal mooie praatjes hoor van die PvdA-ers…. evenals hun verkiezingsprogramma.
  Echter de "houdbaarheidsdatum" van dat PvdA-verkiezingsprogramma is 19-3-2014.

  Dus eigenlijk is dat PvdA-verkiezingsprogramma meer geschikt om je reet mee af te vegen. Want mocht de PvdA onverhoopt hier in Leiden toch weer in het college terechtkomen dan zal dat hoogstwaarschijnlijk in een college zijn waarvan ook de VVD deel zal uitmaken. En gaat de PvdA weer gewoon grotendeels het VVD-programma uitvoeren. Dat is nu niet alleen op nationaal niveau zo met dit VVD-PvdA-kabinet, maar was ook al zo op lokaal niveau in Leiden voor 2010.

  Bij de landelijk verkiezingen had ik er al voor
  gewaarschuwd dat wie op Samsom zou stemmen "er Rutte gratis bij zou krijgen".

  Nu zeg ik bij de lokale verkiezingen: een stem op Holla(PvdA) is eigenlijk een stem op Laudy(VVD):’t is maar dat u het weet.

 22. F. Hagedoorn op

  @ een Leids burger:
  Waarom wordt u niet lid van de PvdA ?
  Ze hebben zo’n roeptoeter als u nodig.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline