Demonstratiepauze Benno L.

8

De demonstraties tegen het verblijf van Benno L. gaan een paar dagen op een laag pitje. Afgelopen zaterdag was de tweede grote demonstratie. Daar kwamen zo’n 200 a 250 mensen op af. Komende donderdag wordt er gedemonstreerd op het Stadhuisplein, voorafgaand aan de extra raadsvergadering waar burgemeester Lenferink in debat gaat met de gemeenteraad. Hij moet dan ondermeer uitleggen waarom hij de komst van Benno L. naar Leiden stil hield.

Audiofragment: Radioreportage van de demonstratie van afgelopen zaterdagmiddag.

Jan Mink, de nieuwe woordvoerder van de actievoerders, liet zaterdag weten dat de groep gisteren met nieuwe acties naar buiten zou komen. Na overleg is nu besloten dat er de komende dagen niets gebeurt. Donderdagavond sluit de groep rond Mink en Groenendijk zich aan bij de door Leefbaar Leiden georganiseerde demonstratie. Aansluitend wonen de actievoerders de extra raadsvergadering bij. “Wij willen wel eens weten wat daar over deze zaak besproken wordt!”.

Enkele honderden demonstranten liepen zaterdagmiddag over de Voorschoterweg.

Over Leefbaar Leiden gesproken, oud-duoraadslid Anand Soekhoe van die partij mengt zich via Facebook ook in de discussie: “Mijne mensen, de macht van het volk is groot. Zie Oekraïne en nog veel meer landen. Het moet ons toch lukken een leugenaar die zich burgemeester van ons mag noemen inclusief zijn vriendjes die hem steunen naar huis te jagen? (SP, D66, GroenLinks, PvdA en Benno L.) Laten we donderdag luisteren en kijken welke partijen ons steunen. Tot nu toe alleen de Leefbaren.”

Delen

8 reacties

 1. Respect voor de mensen die actie voeren!

  Nu even rustig herformuleren evalueren en er donderdag weer tegen aan.

  De burgermeester moet opstappen en Benno er achteraan.

  Het verzet is te groot en Leiden te klein voor beide om nog ongehinderd te kunnen leven.

 2. Maak je geen illusies Joost. "Het verzet is te groot"? Laat me niet lachen. Er wonen 120.000 mensen in Leiden er liepen maar maximaal 250 sensatiezoekers mee in die deminstratie. Het valt dus behoorlijk mee met dat verzet. En de beslissing van Lenferink is een hele nette. Het feit dat hij op de fiets naar de Apollolaan kwam om naar de bezwaarmakers te luisteren, spreekt boekdelen over wat voor persoon hij is en dat hij altijd bereid is om met je in discussie te gaan als je hem normaal aanspreekt.

  Een pedofiel in mijn achtertuin? Liever niet. Maar de maatregelen die nu genomen zijn geven mij het vertrouwen dat we het komend jaar onze stad, zij het met tegenzin, kunnen delen met deze man.

 3. Hebjehaarweer op

  @Jonas Ik ben het helemaal met je eens.
  Joost: Het verzet is groot, wees toch reëel … 250 mensen…, het verzet is lawaaiig dat wel! Volgens mij heeft HEEL Leiden(net zo ongenuanceerd) , alleen maar respect voor Lenferink gekregen! Ik wel tenminste.

 4. En lang niet al die herrieschoppers kwamen uit de buurt of wijk. Veel kwamen niet eens uit Leiden.

 5. "Het verzet is te groot en Leiden te klein voor beide om nog ongehinderd te kunnen leven."

  het gaat hier vooral om de wijze hoe er over de informatieplicht van onze burgervader in politiek Leiden gedacht wordt, in overweging nemende dat de belangen en rechten van "onze" medeburger Benno hier ook niet mee gediend zijn. (geworden, geworden). Onnodig stressvol, niet doordacht gehandeld, kortom een burgervader onwaardig.

 6. Er zijn dus zo’n 250 mensen komen demonstreren. En daarmee wordt door links Leiden de conclusie getrokken dat dat alles is? Er zijn natuurlijk nog veel meer mensen die B. Larue erg graag alsnog zien vertrekken uit de stad, maar niet willen of kunnen demonstreren. Ik vind het al heel wat dat er 250 mensen bereid zijn voor hun idealen te vechten. Wanneer zag je dat voor het laatst? Ik kan hier geen inschatting maken hoeveel mensen voor of tegen zijn, maar het zijn er natuurlijk vele malen meer dan 250! Maar goed. Zo wordt het natuurlijk graag afgeschilderd door links-mensen. Net als onderzoeken hoeveel procent van de omwonende het eens zijn dat B. Larue daar woont. Ik geloof dus nooit dat dat onderzoek goed is uitgevoerd en dat een aantal delen van de wijk bewust zijn overgeslagen.

  Jammer genoeg wordt er veel uit z’n verband gerukt in deze zaak en worden de actievoerders weggezet als schorem, tuig, herrieschoppers en dergelijken. Ik ben nog steeds blij dat deze mensen er zijn. Ik wil geen kinderverkrachter in mijn buurt! En trouwens: In geen enkele buurt. Alle gemeenten moeten zo’n monster weigeren en het probleem terug leggen bij justitie.

 7. waar het om gaat is dat politiek Leiden en de leienaars door de burgervader worden afgeserveerd, die dan vervolgens, verontwaardigd de plooien probeert weg te strijken …

 8. Iedereen maakt zich zorgen over Benno dit veroordeeld is en bekend, maar…….. er is in de wijk nog een pedoseksueel die nog nooit veroordeeld is maar die wel op jonge kinderen valt en wat zie ik? Zijn eigen zus zit mee te bleren bij het bovenstaand filmpje. Zou ze dat ook zingen bij haar eigen broer die met ze klauwen ook niet van haar kinderen kon afblijven? Ook op Facebook benaderd hij jongens tussen de 8-14 jaar en ik heb Facebook aangeschreven maar aangezien er niemand aangifte doet? Voor de mensen die woonde in de Merenwijk- Slaagwijk rond 1980-1990 woonde iemand waar veel Marokkaanse jongens bij hem langskwamen, die hij betaalde voor sex. Maar ja die jongens zijn nu ook ouder en denk niet dat er aangifte zal gedaan worden.

  Maar om terug te komen over Benno denk je nou werkelijk dat hij aan kinderen zal zitten? Teveel controle!! Maar lees eens de spandoeken moeilijk hé Nederlands! Trouwens ik zag gezichten uit de Merenwijk, Voorschoten, Noord, Leiderdorp de meeste zijn allemaal sensatie zoekers. Maar het valt wel op dat zodra de er iemand terug slaat en met een kort geding dreigt dat die persoon terug krabbelt

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline