GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe start voorkeurscampagne

6

De afgelopen vier jaar hield hij zich in de Leidse gemeenteraad vooral bezig met de portefeuille ‘Ruimtelijke Ordening’ en daar zou hij graag nog vier jaar mee doorgaan. We hebben het over Walter van Peijpe.De kandidaatstellingscommissie van GroenLinks Leiden zag die rol ook wel voor hem weggelegd en plaatste hem op plek 4 voor de komende verkiezingen. Op de ledenvergadering van zijn partij besloten de leden anders: hij kwam op de vastgestelde lijst terecht op een 8e plaats. Volgens veel aanwezigen bij die avond doordat de jonkies van de partij massaal aanhang hadden opgetrommeld. Daardoor kwamen een aantal GroenLinkse jongeren hoog op de lijst.

Audiofragment: Walter van Peijpe start vandaag zijn campagne in het pop-up campagnecentrum van GroenLinks aan de Breestraat 122.

Van Peijpe legt zich dus niet neer bij die lagere, onverkiesbare plek. De komende maand gaat hij volop aan de bak om 500 voorkeurstemmen binnen te harken. Voor een zetel op basis van voorkeurstemmen moet een kandidaat er ongeveer 350 hebben, maar dat aantal is ook afhankelijk van de opkomst. Met 500 speelt Van Peijpe dus op safe.

Om 16.30 uur is de aftrap van zijn campagne. Dan doet hij zijn plannen voor de komende vier jaar uit de doeken. De bijeenkomst wordt omlijst met muziek en gedichten. Iedereen is welkom

Delen

6 reacties

 1. Men zegt de jeugd heeft de toekomst.
  Maar je hoeft niet altijd naar de pijpen van de jongeren te dansen.
  Bovendien zijn taxichauffeurs de linkse antennes van onze samenleving.
  Succes Walter !

 2. Walter van Peijpe op

  Een linkse antenne, klinkt goed, die had ik nog niet eerder gehoord! In het interview met mij wordt overigens heel duidelijk dat er geen sprake is van een interne GroenLinks-strijd!

 3. De paddentrek is begonnen.
  Mocht je tijdens je werk je groene antenne hebben uitgestoken en een kwetsbare migratieroute van padden zien Walter, geef dat dan a.u.b. door aan de Partij voor de Dieren.
  Alvast dank.

 4. gerard van hees op

  Walter verdient het om nog vier jaar de stad te dienen. Zijn bemoeienissen de afgelopen vier jaar met de ruimtelijke ordening, monumenten, parken enz. is velen niet ontgaan, ook mij niet. Daarom beveel ik hem graag aan.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline