Tegengeluid op Facebook: Benno L. welkom in onze straat

2

Niet iedereen uit zich woedend over de komst van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. Een vader van een zoontje van drie heeft de Facebookpagina Benno L. welkom in onze straat aangemaakt. De pagina heeft bijna 1.000 likes. Ter vergelijking, de pagina BENNO L moet weg uit Leiden heeft ruim 5.000 likes.

“Like deze pagina alleen als je het werkelijk hebt overwogen. Welkom in je straat. Omdat mensen geen monsters zijn. Ook al slaat de angst om het hart”, zo staat er op de nieuwe pagina. De initiatiefnemer betuigt: “Ik geloof er niet zo in. In de woede en het verzet. Er moeten genoeg mensen zijn die zeggen: ‘welkom in mijn straat’? – desnoods met angst om het hart.”

De afgelopen week hebben honderden mensen gedemonstreerd tegen de komst van L. Momenteel heerst er een samenscholingsverbod in de wijk waar de pedoseksueel geplaatst is.

Inmiddels is er ook een Tomas Kok uit Leiden petitie gestart. Kok van Leefbaar Leiden zei in Nieuws071 dat L. de stad uitgetrapt moet worden. Later liet Kok weten dat hij deze uitspraak spreekwoordelijk bedoelde.

Delen

2 reacties

  1. Hellemaal eens met deze tegenreactie. Ik schaamde afgelopen week om een Leidenaar te zijn. Iedereen heeft recht op een tweede kans. De haatzaaiers uit Leiden zijn zelf geen haar beter en niet representatief voor de inwoners van leiden, die doorgaans zeer tolerant zijn. Niet voor niets is Leiden stad van de vluchtelingen. Laten we ons vooral niet leiden door eencellige haatzaaiers

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline