D66: Niet wij, maar VVD liegt over parkeren

15

De ruzie tussen D66 enerzijds en VVD en CDA anderzijds over parkeren in de wijken buiten het centrum is nog niet beslecht. D66 heeft aan de makers van Kieskompas weliswaar om een wijziging gevraagd, maar niet van hun standpunt, maar van de stelling. Zodat die nog maar op een manier kan worden uitgelegd. Volgens de VVD was dat al zo en was D66 de enige die vond dat de stelling op meerdere manieren kon worden geïnterpreteerd.

D66 slaat vandaag terug. Volgens fractievoorzitter Mark Koek is het de VVD die oneerlijk is over al dan niet betaald parkeren en niet D66. “De ring om het centrum, dat zijn niet de buitenwijken. Dat is bijvoorbeeld de Merenwijk,” zegt Koek. “En de VVD probeert het verhaal de wereld in te brengen dat andere partijen daar betaald parkeren willen invoeren. Daarom willen ze dat D66 deze vraag met ‘oneens’ beantwoordt in het kieskompas!”

Delen

15 reacties

 1. Vergeet ook niet de vernietiging van de groene Papewegse " Buiten" Polder door de racebaan van Mrs. Audi uit Leiden!

 2. Er is geen wezenlijk verschil tussen de partijen van het rechtse blok, d.w.z. D66, VVD en CDA. Dus gaan ze ruzie maken en elkaar beschuldigen van leugens in een poging om zich op deze manier van elkaar te ondescheiden.

 3. Johan Volkers op

  Laat de VVD maar pleiten voor minder belastingen
  (zie verkiezingsposter; heb altijd het gevoel dat ze 30 geleden teveel posters met dezelfde tekst hebben laten drukken of is het gewoon een consequente lijn?)
  ……. dan blijft er zeker genoeg geld over voor groenonderhoud 🙁

  Oostvlietpolder ALTIJD GROEN: dat is de visie van Stadspartij Leiden Ontzet. Een consequente lijn door de jaren heen.

 4. OZB met 30% omlaag? Hapklare brokken voor de kiezer die niet nadenkt. Hoe lang zit de VVD al in het college en hoe vaak heeft de VVD het voortouw genomen om de OZB daadwerkelijk zo ingrijpend te verlagen?
  Het gaat hier om een bedrag van circa 14 miljoen op jaarbasis.

  Het is wachten op de partij die een belastingvrije som van 100.000 euro plus 2 gratis parkeerplaatsen aanbiedt. Het doet me denken aan de verkiezingstruc van Mark Rutte indertijd. Wat is er van die beloofde 1.000,- euro terechtgekomen? Helemaal niets.
  Het is jammer dat partijen verkiezingen op deze wijze reduceren tot een soort tombola van nepbeloftes en een circus waar luchtballonnetjes al jonglerende gedurende de verkiezingsperiode door een handvol clowns in de lucht worden gehouden.
  Ik vind het de VVD onwaardig. Het begint steeds meer een soort Tea Party van holle retoriek te worden.

 5. De een belooft lagere belastingen, de ander gratis parkeren, de populisten bieden geweld en volksgerichten. Zie daar de Leidse politiek in al haar leeg- en treurigheid. Wie belooft gratis bier?

 6. Als u dat wilt heer Frank1 is er vast wel een partij die belooft dat u van gemeentewege een eeuwig spuitende gratis bierfontein voor uw deur krijgt: de PVG, Partij voor het eeuwige Geluk.

 7. Laatste enquete van NIPO: minder dan 50% van het electoraat gaat stemmen. Reden: burger vindt dat lokale politici toch niet luisteren en met hun eigen hobbies bezig zijn. De burger ziet en kijkt ernaar. En wordt er niets beter van!
  In deze stad van ontdekkingen is het niet anders. Kul politici die over elkaar heen buitelen over kul onderwerpen. De schrijnende zaken laten zij liever liggen, want daarvoor moet je weinig populistische maatregelen voor treffen. Een enkele burger die inspreekt wordt genegeerd, zij reageren alleen op elkaar. Over samenscholing gesproken. Kul politici zijn het en niet meer. Na 19 maart must the show go on! Read my lips!

 8. gerard van hees op

  VVD waarden en normen

  Vier jaar geleden folderde de VVD ook in de merenwijk. In de folder die ik kreeg stond letterlijk: ”andere partijen willen betaald parkeren invoeren in de Merenwijk”. Thuis gekomen belde ik Frederik Zevenbergen op, die verantwoordelijk was voor de tekst. Frederik wist me toen te vertellen dat hij zich baseerde op een uitspraak van een fractie-assistent van de PvdA, die dat eens in een commissievergadering had geopperd. Hij gaf toe dat in geen van de programma’s van de deelnemende partijen dit vermeld stond. Ik heb hem toen gemeld dat ik dit een dubieuze vorm van campagne voeren vind. Voor 2014 kopieert de VVD dit gedrag in haar campagne. Wat mij betreft komt dat de geloofwaardigheid van de andere punten ook niet ten goede.

 9. het is inderdaad heel triest.

  politici maken zichzelf zo ongeloofwaardig dat het net reclame lijkt, in plaats van denken in het belang van dit land en alles dat daarin reilt noch zeilt. de met modder en drek gooiende, ruziënde lokale politici doen meer aan een aflevering van RTL boulevard-achtig (niets ten nadele albert verlinde uiteraard! :-)) kaliber denken, analoog aan wassenaar sex-gate. of je nou naar RTL boulevard kijkt of naar de ruziënde mensen hier, je moet goed kijken om het verschil te zien. hier word je in elk geval niet gestoord door reclame!

  hoe dan ook, het is beschamend. politici nemen het stemvolk echt niet serieus. je zou je als burger beledigd kunnen voelen. dat mensen niet meer gaan stemmen is een logische reactie.

  kennelijk hebben de politieke partijen geen keus, want als een volk ziet dat een politieke partij met realistische doeleinden probeert stemmen te krijgen, dan wordt daar ook met weinig belangstelling, misschien zelfs met argwaan, naar gekeken, omdat er te weinig te halen valt.

  gezinsoverstijgende doelstellingen zijn niet populair. kennelijk denkt de vvd dat jan modaal uit de merenwijk graag groen wil, 2 parkeerplaatsen en nog wat achterhaalde gezinsdoelstellingen, alleen maar stemmen te krijgen. en dan ALS ze stemmen krijgen, en verkozen worden, dan blijkt toch herhaaldelijk weer dat die beloftes die ze maakten "inderdaad" niet zo haalbaar waren. ja, hoe konden stemmers denken dat we (politici) serieus waren???

  volksverlakkerij van de eerste orde, dus. maar ja, wat is het alternatief? hebben we deze overheid op gemeentelijk niveau dan wel nodig? wie weet het?

 10. Zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk is de politiek een introvert, zichzelf bevredigend academisch gezelschap geworden. Deze meestal welbespraakte en populistische "volks"vertegenwoordigers houden elkaar meer bezig met futiliteiten, dan de serieuze noden van stad en land aan te pakken. Er zal echt geen waterscheiding komen na 19 maart. VVD, CDA en D66 grijpen met hoge waarschijnlijk wederom de macht misschien gesteund door zo’n pluchegeile partij als de SP om een meerderheid te verkrijgen. En zullen op rekening van de gewone Leidenaar de "business as usual" politiek gewoon voortzetten. De landelijke en lokale politiek is net als de schuldeneconomie en de maatschappelijke samenhorigheid volkomen failliet.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline