D66 haalt bakzeil in parkeerdiscussie: Kieskompas aangepast

6

D66 Leiden heeft de organisatie achter het Kieskompas opdracht gegeven om het standpunt van de partij over betaald parkeren aan te passen. Bij de stelling ‘Parkeren in de buitenwijken moet gratis blijven’ staat nu nog dat D66 het eens is met die stelling. D66 kreeg vandaag een bak kritiek over zich heen, onder andere van de VVD en het CDA die vonden dat de partij de kiezers daarmee op het verkeerde been zette. “D66 liegt,” vond de VVD en het CDA sprak van ‘een jokkebrokje’ van D66.

Audiofragment: VVD-lijsttrekker Paul Laudy over het in zijn ogen onjuiste parkeerstandpunt van D66 in het Kieskompas.

Volgens D66-lijsttrekker Robert Strijk klopt het gewoon en wil D66 geen betaald parkeren in de buitenwijken, maar alleen in de wijken die grenzen aan het centrum. Volgens VVD en CDA is er in Leiden alleen discussie over wel of niet betaald parkeren in de wijken rond het centrum. “Geen enkele partij wil betaald parkeren invoeren in de Stevenshof of de Merenwijk,” zei VVD-lijsttrekker Paul Laudy woensdag in de uitzending bij Sleutelstad Radio: “De stelling zo verdedigen als D66 nu doet, is kiezersbedrog.”

Kennelijk vindt D66 dat bij nader inzien ook. Campagneleider Lodi van Brussel liet woensdagavond weten dat de mening van D66 in het Kieskompas wordt aangepast. “Dan kan de discussie tenminste weer over de inhoud gaan, het oplossen van parkeerproblemen. Van de VVD of het CDA heb ik overigens nog geen oplossing gehoord,” aldus Van Brussel.

Delen

6 reacties

 1. De Stadspartij wil de parkeeroverlast in goed overleg met wijkbewoners oplossen en het ‘vreemdparkeren’ niet alsmaar van wijk naar wijk te verschuiven. Het wel of niet instellen van de zogenaamde ‘blauwe zones’ wordt beslist in goed overleg met wijkbewoners.

  http://www.stadspartijleiden.nl/

 2. men moet het parkeer probleem nu niet is zoeken in het uitbreidden van betaald parkeren, maar men moet is uitzoeken wie er in de buitenwijken parkeren die in het centrum moeten zijn en vragen waarom ze dat doen, want dan kun je mogelijk aan een oplossing denken ipv buiten wijken met veel ouderen niet meer sociaal te houden om hun kinderen of kleinkinderen te zien. Want 2,40 voor 58 minuten is schandalig voor een stad als leiden.

 3. Sabine Verschoor (D66) op

  "Geen enkele partij wil betaald parkeren invoeren in de Stevenshof of de Merenwijk," zei VVD-lijsttrekker Paul Laudy.

  Toch verspreidt de VVD in de Merenwijk flyers waarop staat dat ‘andere partijen’ betaald parkeren willen invoeren in de Merenwijk. Gek genoeg is daar geen aandacht voor. Geen kiezersbedrog?

  Vandaar dat nu in Kiescompas is verduidelijkt wat D66 verstaat onder buitenwijken.

 4. De belofte van de VVD dat wijkbewoners in Leiden nergens meer voor parkeren te hoeven betalen is ook een vorm van kiezersbedrog. De VVD wil dat oplossen door meer parkeerplaatsen te creëren. Dat zoiets in veel wijken helemaal niet mogelijk is, is dan een detail dat ook niet onvermeld moet blijven.

 5. @Sabine Verschoor, twitterde jij onlangs niet over die "Ver Weg" wijken. De Stevenshof is inderdaad te ver weg voor betaald parkeren. En ook ver weg voor de centrumgeorienteerde politici van VVD66 en CDA. Die maken zich alleen maar druk over het centrum, de rotzooi in de vorm een verkeersriool dumpen deze carriere politici bij die "ver weg" wijken. Misschien moeten we ons maar afsplitsen en aansluiten bij Wassenaar of Voorschoten (daar hoorden we vroeger ook bij). Verlost van die Leidse kul politici!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline