Titus verhuist naar Singelpark

De beroemdste boom van Leiden verhuist binnen enkele weken van het Rapenburg naar het Marepark bij de Maresingel óf naar de tuin van de Leidse Sterrewacht. Titus de Taxus moest een jaar geleden wijken voor de Koningslinde die op 30 april is geplant in de tuin van de oude universiteitsbibliotheek waar tegenwoordig het centraal bureau van de Universiteit Leiden is gevestigd.

Audiofragment: Geert Crielaard van de Vrienden van het Singelpark houdt zich onder meer bezig met het redden van Titus.

Na een storm van protesten besloot de universiteit de monumentale Taxus niet te kappen, maar op zoek te gaan naar een boomvriendelijkere oplossing. Die is nu dus gevonden. De verhuisdag wordt waarschijnlijk 12 maart.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline