Nog meer kieshulp: ook Kieskompas is online

Nadat vorige week de StemWijzer al online kwam, is nu ook tegenstrever Kieskompas te raadplegen. De website, die is gemaakt door de politicoloog André Krouwel van de Vrije Universiteit in Amsterdam, geeft iedereen 30 stellingen, waarna de invuller geplaatst wordt op een plaats in het politieke spectrum. Hierdoor is te zien welke partijen in de ‘buurt’ van de kiezer staan. Dit is anders dan de Stemwijzer, waarbij de partijen in een lijstje worden weergegeven.

Een opvallende afwezige in het Kieskompas is de ChristenUnie. Of dit bewust is of een technisch probleem is nog niet duidelijk. Het lijkt dit laatste, aangezien alle 12 van de overige partijen wel in het kompas zijn opgenomen.

Het Kieskompas is hier te raadplegen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline