Leidse raad unaniem akkoord met facelift Lakenhal

De uitbreiding en renovatie van Stedelijk Museum De Lakenhal kan van start. De Leidse gemeenteraad stemde gisteren unaniem voor het beschikbaar stellen van de benodigde miljoenen. Alleen Leefbaar Leiden gaf eerder aan tegen te zullen stemmen, maar raadslid Daan Sloos ging voor het zover was ziek naar huis.

Leiden steekt 13,5 miljoen in het plan ‘Lakenhal op Orde’, de resterende 3 miljoen moet het museum zelf binnenhalen. Onder andere via fondsen en andere subsidieverstrekkers. Met het besluit van gisteravond komt er een einde aan een periode van circa 60 jaar praten en plannenmakerij. Al in de jaren 60 werden de eerste panden aangekocht ten behoeve van de toen al gewenste uitbreiding.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline