Verkiezingscampagne GroenLinks van start met vraag van 80 miljoen

4

GroenLinks Leiden heeft zojuist de aftrap gegeven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met de vraag ‘Wat zou jij doen met 80 miljoen’ gaat de partij tot 19 maart op zoek naar alternatieve bestedingen voor het geld dat Leiden gaat uitgeven aan twee ondergrondse parkeergarages. 

Audiofragment: GroenLinks-lijsttrekker Pieter Kos over de vraag van 80 miljoen.

Via de campagne-website www.watzoujijdoenmet80miljoen.nl kan iedereen van zijn of haar eigen idee een poster maken.

Delen

4 reacties

 1. Goep punt, maar een beetje hypcriet van GroenLinks, want de fractie stemde wel voor de peperdure hondenuitlaatstrook langs de singels als ik mij niet vergis. Wat zou jij doen met die 14 miljoen…?
  Leiden zal het geld heel erg nodig hebben voor de uitvoering van de (nieuwe) gecentraliseerde taken.

  Hoe zit het hier trouwens met de afschrijving van al die door de gemeente aangekochte grond?

  http://daskapital.nl/2014/01/megalomane_gemeenten_blijven_g.html

 2. een Leids burger op

  80 miljoen voor 2 parkeergarages is natuurlijk wel veel geld maar 80 miljoen voor Raad-en Daadwinkeltjes zou natuurlijk ook wel een beetje teveel van het goede zijn, nietwaar?………..;-)

  Op de site http://www.watzoujijdoenmet80miljoen.nl/ staan best enkele goede ideeën.

  Maar ook 80 miljoen kun je maar één keer uitgeven.
  Dat geld gaat dus al naar die parkeergarages.

 3. Die parkeergarages en het Singelpark kosten de gemeente samen meer dan 100 miljoen euro. Het geld voor zulke grote projecten wordt geleend. Wat kost dit jaarlijks aan rente en aflossing? Wat kosten onderhoud en beheer jaarlijks?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline