Consortium Dura Vermeer – Besix ontwerpt en bouwt Lammermarkt parkeergarage

Het consortium Dura Vermeer – Besix heeft de beste aanbieding gedaan voor de ondergrondse Lammermarkt parkeergarage. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de gemeente Leiden afgelopen najaar startte. Vijf partijen dienden een plan in voor de Lammermarkt parkeergarage. De voorlopige gunning kan nog niet definitief worden gemaakt, omdat een van de andere inschrijvende partijen bezwaar heeft gemaakt. De gemeente wacht het oordeel van de rechter af. Pas als die de keuze van de gemeente Leiden volgt, kan het winnende plan bekend gemaakt worden.

Audiofragment: Wethouder van Woensel over de aanbesteding van de Lammermarktgarage.

Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad): “De start van de bouw van de Lammermarkt garage is nu echt aanstaande. Het consortium van Dura Vermeer en Besix is een partij met een ruime ervaring in de bouw van parkeergarages. Dit najaar gaat de schop in de grond en start de bouw van de eerste ondergrondse parkeergarage. Direct na Leidens Ontzet. Eind 2016, begin 2017 gaat de ondergrondse garage dan open.”

Voor de bouw van de Garenmarktgarage loopt de aanbestedingsprocedure nog. De inschrijvingen zijn ingediend en worden nu beoordeeld. Beide garages worden gecontracteerd volgens een Design-Build-Maintain contract. Dit betekent dat de aannemer het ontwerp maakt, vervolgens de garage bouwt en de garage voor een bepaalde periode gaat onderhouden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline