Lijstnummers politieke partijen bekend

Het centraal stembureau van de gemeente Leiden heeft vrijdagmiddag nummers toegekend aan de kandidatenlijsten van de 13 partijen die op 19 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. Ook de kandidatenlijsten zijn officieel goedgekeurd. Daarnaast heeft het centraal stembureau de lijstencombinatie CDA (lijst 5) en ChristenUnie (lijst 9) geldig verklaard.

Hiermee hebben alle partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen een lijstnummer. De nummers 1 t/m 10 zijn toegekend aan de partijen die nu in de gemeenteraad zitten, op basis van de uitslag van de verkiezingen in 2010. De nummers 11 t/m 13 zijn via loting aan de drie nieuwe partijen toebedeeld.

Aan de partijen zijn de volgende nummers toegekend:

Democraten 66 (D66) – Lijst 1
Partij van de Arbeid (PvdA) – Lijst 2
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) – Lijst 3
Socialistische Partij (SP) – Lijst 4
Christen-Democratisch Appèl (CDA) – Lijst 5
GroenLinks Leiden – Lijst 6
Stadspartij Leiden Ontzet (SLO) – Lijst 7
Leefbaar Leiden – Lijst 8
ChristenUnie (CU) – Lijst 9
Partij voor de Dieren (PvdD) – Lijst 10
Libertarische Partij (LP) – Lijst 11
Partij van Tegenwoordig (PvT) – Lijst 12
Partij Sleutelstad (PS) – Lijst 13

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline