PvdA: VVD uit stoere taal met half verhaal

13

Het motto ‘minder subsidies en belasting omlaag’ waar de VVD Leiden campagne mee gaat voeren is volgens PvdA-lijstrekker Gijs Holla misschien wel stoere taal, maar het is wel slechts het halve verhaal. Holla reageert op de kritiek die de VVD gisteravond bij de start van de liberale campagne uitte op zijn partij.

“Want wat er daardoor gaat verdwijnen zeggen ze er eventjes niet bij,” zegt Holla: “Zo krijgen Leidenaren dan minder zorg en zullen er zwembaden moeten sluiten. Wij maken andere keuzes. Wij kiezen voor een sociale stad en ja dat kost geld, maar dat hebben we er voor over.”

Holla gaat verder: “Dat de VVD daar niet voor kiest is inmiddels wel duidelijk. Daar geldt gewoon het recht van de sterkste en als iemand werkloos raakt is dat zijn eigen schuld en zoekt hij het verder maar lekker zelf uit. Die houding daar zullen wij ons met hand en tand tegen verzetten.”

Ook de PvdA-lijsttrekker zegt sober en doelmatig met het geld van de Leidse belastingbetaler om te willen gaan, maar er zijn wel grenzen: “Zomaar even 10 miljoen euro schrappen van de subsidies is de doodsteek voor veel verenigingen en voorzieningen.”

Holla sluit af met een sneer terug: “Welke partij zit er van de afgelopen 12 jaar nou het langste in de Leidse coalitie? Inderdaad de VVD. Dus VVD, als jullie vinden dat Leiden te hoge belastingen heeft, kijk dan eerst even in de spiegel en vertel de volgende keer het hele verhaal.”

Delen

13 reacties

 1. De VVD heeft een achterhaald verhaal voor de eigen kring in de Burgemeester en Professorenbuurt!

 2. Sjezus wat makkelijk en doorzichtig, wat vindt Holla eigenlijk van het feit dat bijna geen enkele subsidie in Leiden fatsoenlijk kan worden verantwoord?? Van dit gepamper en de zgn solidariteit wordt deze stad echt niet beter! Als er iemand in de spiegel moet kijken is t de heer Holla wel met zijn PvdA ….

 3. misschien moeten alle gevestigde partijen, maar eens goed naar zichzelf kijken en eerst is beginnen van wat het belang van Leiden is en dat houdt in voor alle burgers een redelijk tot goede leefomstandigheid creeeren, mat daarbij de mogelijkheid om geld over te houden om dan te kunnen spenderen. Maar nee de kleine kinderen zijn weer bezig want hij deedt dit en zij deedt zo. Ga eerst eens regeren of besturen ipv kiezers te paaien met loze kreten mijn stem kan helaas niet blanco zijn. Misschien is dat iets waar partijen zich hard voor kunnen maken dat de kiezer de mogelijkheid heeft om blanco te stemmen en die stemmen dan eens in kaart brengen dan ziet men echt hoe er gedacht wordt over schijnheilige partijen.

 4. een Leids burger op

  Dus de heer G.Holla, inmiddels van weesfietsspecialist nu gepromoveerd tot fractievoorzitter van de PvdA(=Partij van de ArBIJT), verwijt de VVD dat die stoere taal zou uiten met een half verhaal.

  Dat mag zo zijn, maar hoe betrouwbaar is de Leidse PvdA dan eigenlijk?

  Natuurlijk moet er ook eens kritisch naar al die subsidies worden gekeken. Zie mijn reacties bij:
  http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2014/01/vvd-wil-
  een-vijfde-van-de-leidse-subsidies-schrappen

  Nu is het verhaal van de PvdA weliswaar socialer dan dat van de VVD. Maar het gaat er uiteindelijk niet om wat men wil (dat staat in het verkiezingsprogramma) maar wat men doet. (en dat staat straks in het nieuwe coalitieaccoord).

  Stel dat de PvdA weer in de stad zou gaan meeregeren. Dan zal dat waarschijnlijk in een coalitie zijn waarvan de VVD ook deel zal uitmaken. En dat denk ik niet dat er nog veel van het PvdA-programma gerealiseerd zal gaan worden maar gaat de PvdA "gewoon" veel van het VVD-programma uitvoeren.Voor 2010 was dat ook al zo. En op landelijk niveau is het nu(2014) ook al niet veel beter.

  Maar goed: het is verkiezingstijd……..
  Pas op: laat je niet bijten door loze "beloften" of praatjes van de Partij van de ArBIJT.(Want de Partij voor de ARBEIDER is helaas op sterven na dood.)

 5. ja maar die blanco stemmen worden wel verdeeld onder de gevestigde partijen dus uiteindelijk worden alle zetels toch weer asociaal verdeeld.

 6. een Leids burger op

  @Dennis
  Als men wil nagaan hoe er over politieke partijen in het algemeen wordt gedacht moet men niet naar het aantal blanco stemmen kijken, maar naar het opkomstpercentage.
  Dat was in 2010 dus hier 55,7 %

  Dus 44,3 % (iets minder dan de helft) van alle Leidse stemgerechtigden stemden helemaal niet.

 7. Daar heb je wel gelijk @een leids burger, maar stemde ze niet omdat ze het toch nutteloos vinden, ziek of iets anders zijn. verplicht stemmen net als in belgie is dan toch wel een betere uitkomst.

 8. Leiden InMotion op

  Gijs gaat samen met Diederik door het stof, de wijk in, langs de deuren… en weer met rozen.
  Eigenlijk net zoals vroeger, toen werd er ook altijd van alles aan de deur verkocht, best wel gezellig was dat, tot schoensmeer aan toe. Misschien een ideetje voor PvdA? Mijn schoenen kunnen trouwens wel een opfrisbeurt gebruiken!

 9. Johan Volkers op

  De grote partijen uiten allemaal stoere taal. De feiten spreken vaak heldere taal, maar ook de gemiddelde burger houdt zich daar niet (meer) mee bezig. Het vertrouwen in de politiek en de autoriteiten (lees: ook de banken) is tot een minimum gedaald.

  De kleinere (lokale) partijen sneeuwen onder in dit geweld; een enkele kleine partij hoopt met populistische kreten aan stemmen te komen, een andere partij met redelijke argumenten die vaak op dorre bodem vallen. Later zien de bestuurspartijen in dat vele maatregelen te duur én contraproductief waren, maar dan nog houden zij zichzelf geen spiegel voor. Zij denken (helaas vaak terecht): De kiezer heeft een kort geheugen.

  Mijn advies: Stem lokaal, want die komen vaak met een beter verhaal en tonen meer betrokkenheid met de stad.!

  (Om elke vorm van objectiviteit uit te sluiten in deze: Ik steun de Stadspartij Leiden Ontzet).

 10. Tsja, wie kan je tegenwoordig nog vertrouwen?

  Politici drukken peperdure en ongewenste prestigeprojecten door en maken zich schuldig aan belangenverstrengeling.
  Bankiers smeren klanten ingewikkelde producten aan waarmee die in de schulden komen.
  Wetenschappers frauderen met onderzoek.
  Geestelijken misbruiken kinderen en artsen hun patiënten.

  En ga zo maar door…..

  Geen wonder dat burgers de weg kwijt zijn.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline