Partij Sleutelstad houdt historische presentatie in Van der Werfpark

De Partij Sleutelstad viert morgen met een ludiek feestje in het van der Werfpark de doorstart van de partij die vier jaar geleden voor het eerst meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. De partij haalde toen geen zetels, maar zegt de zaken nu veel professioneler aan te pakken. Bij het standbeeld van burgemeester Van der Werf zal  lijsttrekker Mieke Siwpersad ‘de sleutels van de stad teruggeven aan de burger’. Dat is ook het motto van de PS. Ze doet dat in kleding uit 1574. Voor de overhandiging heeft de PS burgemeester Lenferink uitgenodigd: “Die kan de sleutels dan symbolisch in ontvangst nemen”

Belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma is net als in 2010 het houden van permanente of hoogfrequente online referenda. Dat is dé manier om de burgers weer echt bij het beleid te betrekken, denkt Maarten Kersten, de nummer 2 op de kandidatenlijst van de PS. Ook via de eigen website www.partijsleutelstad.nl wil de PS regelmaitg eigen ‘website-referenda’ houden waar burgers allerlei vragen krijgen voorgelegd.

Naast het houden van referenda werkt de Partij Sleutelstad met Progressieve PrograMMapunten (PPMM’s), waaronder tien speerpunten die met een M beginnen: minima, mini-middeninkomens, minderheden, mini-middenstanders, multiculti-maatschappij, minder energiekosten en schoner milieu.

“Maar we hebben ook aandacht voor de dieren, sociale huurders, kunstenaars, werkloze of kansloze jongeren, leerlingen van scholen (gym en zwemles terug), beknibbelde chronisch zieken, thuiszorg-ontvangenden, Leidse mensen met een beperking, DZB-ers en gemeentebelastingbetalers in het algemeen,” aldus de twee M’s die de partij aanvoeren: Mieke en Maarten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline