Leids verkiezingsdebat in de Vrijplaats

17

Op vrijdag 14 februari zal er vanaf 20.00 uur een Leids verkiezingsdebat gehouden worden in de Vrijplaats aan de Middelstegracht. De Leidse politieke partijen zullen die avond de degens kruisen. Ze gaan zowel met elkaar als met het publiek in debat over de toekomst van de Sleutelstad en wat er allemaal moet gaan gebeuren na de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Delen

17 reacties

 1. De vrijplaats is toch bedoeld voor buitenparlementair gedachtegoed? En niet een platform voor poltieke partijen die op een slinkse wijze zieltjes proberen te winnen!? Moet deze avond gezien worden als de definitieve idealistische bankroet van de Vrijplaats? Mensen achter de schermen van de Vrijplaats moeten zich kapot schamen dat ze zich zo hun ziel verkocht hebben. Schande !

 2. een Leids burger op

  Zozo Dolf, dus die vrijplaats is er volgens U alleen voor "buitenparlementair gedachtegoed". Het is nu juist wèl aan de Leidse politiek te "danken" dat die vrijplaats gelegaliseerd is hoor…..

  Als ik die poster zo bekijk zie ik behalve D66 alleen maar PvdA,SP en GL. Vooral die laatste 3 zijn een typisch links bolwerk.Ik zou zeggen nodig het CDA en VVD ook eens uit. (Of willen die niet?)

 3. Partij voor de Dieren is ook niet uitgenodigd.
  Durven ze blijkbaar ook niet aan… 😉

 4. Wakker Nederland op

  @Dolf: hoezo, het was toch al een paracommerciële instelling gesoepsidieerd en wel door ons fijne college van B&W dat hier Sinterklaas heeft gespeeld? -> in feite gratis van de gemeente gekregen pand aan de Middelstegracht met een WOZ-waarde van €321.000,–.

 5. @Frans. Ik was laatst eens in de Vrijplaats. De talrijke aanwezige SP’ers wilden niet horen over het gedraai van de SP. Dat ze vóór parkeergarages hebben gestemd en vóór de Rijnlandroute. Allemaal kapitalistische stokpaardjes. "Dan zullen ze er wel een goede reden voor hebben gehad", was het antwoord. Waar kan het kritische SP-lid nu nog heen?

 6. F. Hagedoorn op

  @ Dick:
  SP Leider Emile Roemer betuigde in het laatste TK 2012 televisielijsttrekkersdebat plotsklaps ineens ook al zijn voorliefde voor het Grootkapitaal.
  Om de door banken en indusriële graaiers veroorzaakte crisis te bestrijden wil hij investeren in de economie.
  Lees: banken en grootindustriëlen en andere mispoesen met spek subsidiëren. Zoals Wim Kok al voorstond, laat los die idealen, die rode veren.
  Een kritisch SP-lid zou nu ook ideologisch kunnen vreemdgaan en stemmen op een partij die échte duurzaamheid voorstaat.
  Economische groei, zoals de SP nu voorstaat, ook met dampende parkeergarages en natuurvernietigende Rijnlandroute is immers een kapitalistische mantra, die desastreus is voor Moeder Aarde. Die ommezwaai van 180 graden van de SP zie je nu ook gebeuren in de post-Maoïstische, neo-kapitalistische heilstaat China.
  Laten we hopen dat een tomaat een groen olijfje wordt.
  De nullijn is toch niet levens- en welvaartbedreigend.

 7. Jammer dat alle politieke partijen economische groei als oplossing zien van de problemen. Het omgekeerde is waar: het is juiste de oorzaak van de problemen.

 8. Johan Volkers op

  Het bevreemdt mij dat de lokale partijen niet van de partij zijn.
  Reden? Het lijkt me dat de jarenlange inbreng door de Stadspartij best gehonoreerd mag worden met een invitatie om aan de discussie deel te nemen. Of is het weer het bekende ‘old boys network’ ?

 9. ach mens, ga toch koken! op

  gepland op Valentijnsdag? Spijt me zeer, maar op die dag verklaar ik liever de liefde aan een persoon dan aan een stelletje politieke scharrelaars.

 10. Mathijs Beijer op

  Laten wij deze regentenkliek ontmaskeren met goede vragen op de Valentijns-debatavond. Ik stel voor dat de Vrijplaats direct bevraagd waarom ze deze avond zo links-elitair hebben gemaakt. Moeten niet alle betrokkenen een gelijke kans krijgen? Zo is de avond zinloos preken voor de eigen parochie en worden de belangrijke vraagstukken Rijnlandroute en parkeergarages éénzijdig en halfhartig behandeld. Leve onze democratie. Betrokkenheid voor *alle* burgers!

 11. Hou op met deze politieke meelmuizerij VRIJPLAATS is VRIJPLAATS X&X POLITIEK is POLITIEK

 12. Mathijs Beijer op

  Door alleen D66, GroenLinks, de PvdA & de SP een plek op het podium te geven heeft "De Vrijplaats" een politiek gebaar gemaakt. Het is logisch dat daar vragen over worden gesteld. Dat wordt een geweldig debat in de schitterend opgeknapte "Generator"-zaal. Het zou toch wel saai zijn als al die ‘linkse’ politici voor eigen parochie zouden preken. Toch?

 13. Anti Liberaal op

  VVD66 heeft er een trouwe partner bij in de Raad: SP. Van het maoitische geleuter in de jaren 80 naar het neoliberaal denken anno nu. Groei, asfalt, groei, garages, consumentisme…..
  De steun van Teeuwen aan de liberale garagedrang van de Haagse liberale lobbyist Van Woensel heeft mij definitief van die SP Leiden kliek afgekeerd. Nooit, maar dan ook nooit meer mijn steun aan de kapitalisten vriendjes van de SP.

 14. De neoliberalen van D66 zijn links? Daar is iemand behoorlijk in de war. En waarom de VVD uitnodigen als hun trouwe partners van de SP er hun rechtse zegje kunnen doen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline