Versterken Leidse ecomonie topprioriteit voor CDA

2

De economie. CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan twijfelt geen moment als hem gevraagd wordt wat het allerbelangrijkste thema van dit moment is voor Leiden en dus ook in de CDA-verkiezingscampagne richting 19 maart. Ook onderwijs, de buitenwijken en de bereikbaarheid van Leiden zijn volgens De Haan het beste af bij het CDA. Hij gaat voor vijf zetels en zet in op voortzetting van zijn wethouderschap.

Audiofragment: CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan in gesprek met Willem de Gelder en Chris de Waard in Rondom de Raad.

Een aantal speerpunten claimt het CDA niet exclusief. Onderwijs en studentenzaken zijn bijvoorbeeld ook voor GroenLinks een belangrijk thema. “Als je in een studentenstad politiek bedrijft dan kan het niet anders of je hebt iets met onderwijs,” vindt De Haan. “Anders sla je echt de plank mis, zoals D66 die niet eens studenten in de top 10 van hun kandidatenlijst heeft,” zo zet hij de zelfverklaarde onderwijspartij weg.

Ook de Leidse wijken buiten het centrum mogen op de warme belangstelling van meerdere partijen rekenen. Al jaren zet de PvdA Leiden het stadsbestuur van D66, VVD, CDA en SP stelselmatig weg als ‘College van de Binnenstad’. De Haan vindt dat ronduit lachwekkend: “De PvdA maakt zich zelfs zorgen als de kerstmarkt in de binnenstad wordt gehouden. Als het aan die partij ligt mogen we niks meer in de binnenstad doen.”

Volgens De Haan heeft het CDA al jaren veel aandacht voor de wijken. Als voorbeeld noemt hij de inzet van CDA-raadslid Moniek van Sandick voor het openhouden van zwembad De Vliet en ook zijn eigen inspanningen voor de aanleg van Park Matilo.

De Haan wil ook nog wel even reageren op het hernieuwde plan om legaal wiet te gaan verbouwen in Leiden. D66-raadslid Eric Krijgsman kwam daar gisteren mee is een radiouitzending van Sleutelstad. Legaal wiet kweken kan volgens De Haan helemaal niet en dat is maar goed ook. Zijn partij moet er helemaal niets van hebben. “Ze zijn bij D66 niet helemaal goed wijs geworden. Dat een kandidaat-raadslid voorstelt om de wet te overtreden is al zot genoeg. Gemeenten zijn er om de wet uit te voeren en niet om hem te overtreden.”

Delen

2 reacties

 1. Piet Hoflandt op

  Wh De Haan heeft oog voor de wijken? Zoeken naar Balans legt 12000 randwijkers na 2020 onder een fijnstof deken van 40000 voertuigen/dag door een open bak en gapende tunnelmond bij de Stevenshof. Vol overtuiging voor gekozen in 2012.
  Opmerkelijk dat de legalisering van drugsverslaving veroordeeld wordt, maar de ongebreidelde vervuiling door de autoverslaving bij een randwijk aangemoedigd wordt. C van Christen of van CRAZY???

 2. Henny Keereweer (PvdA) op

  Ja, ja de CDA-wethouder van de binnenstad aan het woord.
  Luistert u. De heer de Haan heeft het er over dat de komende jaren, de jaren van de hijskranen worden in Leiden. Dat is waar en vindt ook de PvdA zeker in deze moeilijke tijden met veel werkloosheid goed.
  Maar hoort hem ook de bouwlocaties opsommen! Stuk voor stuk in de Leidse binnenstad!

  De PvdA is voor het investeren in de binnenstad. De PvdA is daar ook nooit tegen geweest. Hoewel 2 parkeergarages er 1 te veel is in deze tijd.

  Waar het de PvdA omgaat is dat dit college van de binnenstad onvoldoende oog heeft voor de buitenwijken. Dat de balans tussen aandacht voor de binnenstad en de buitenwijken te vaak in het nadeel van de buitenwijken uitvalt!
  Waar het de PvdA omgaat is dat dit college van de binnenstad nu – en dat is heel goed en ook knap – alleen al bestaande plannen voor een enkele wijk uitvoert en geen nieuwe, broodnodige plannen voor die wijk ontwikkelt en kijkt hoe Leiden die t.z.t. kan financieren.

  De Haan verschuilt zich achter rijksbeleid maar probeert daar in Leiden niet de te harde kantjes vanaf te halen. Dat zou hij als CDA-wethouder met alles wat hij in zich heeft wel moeten doen in plaats van flauwe leuterverhaaltjes over de PvdA te houden.

  Leiden moet een mooie, sociale stad blijven. Ook in onze buitenwijken!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline