Sleutelstad tot en met zondag in teken van Jazzweek

Gisteravond heeft cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan de 35e Jazzweek officieel geopend door op het orgel van de Hooglandse Kerk – De Waag wordt omgebouwd tot grand café en is niet beschikbaar – een stukje improvisatie-Yes te spelen. Yes ja, want daar is De Haan groot fan van. Naar later bleek had de wethouder een ghost-player: “Die vier jaar orgelles die ik 25 jaar geleden heb gehad, bleken toch net niet voldoende.”

Audiofragment: Chris de Waard was bij de opening van de 35e jazzweek in Leiden en maakte een reportage.

Het eerste optreden gisteravond loog er niet om: Martijn van Iterson formeerde een quintet met onder meer Karel Boehlee. Later stapte ook Humphrey Campbell nog het podium op. Organisator van de jazz-optredens in de Hooglandse Kerk is Colin van Gestel van Jazz- en Wijncafé De Twee Spieghels. Naast het programma in de Hooglandse Kerk zijn er optredens in Muziekhuis QBUS waar Hans van Polanen drie dagen lang voor een vol podium zorgt met achtereenvolgens Club Des Belugas, Kris Berry & Perquisite en het Hypnotic Brass Ensemble.

De Stadsgehoorzaal fungeert dit jaar als derde hoofdpodium. Daar hebben Stadspodia, het LVC, Funked Up en SummerJazz de handen ineen geslagen en openen er vanavond een PopUp JazzClub. Intiem, in New York style, zo beloven ze. Vanavond bijt de Leidse blues-sensatie ‘Sugarboy & the Sinners’ het spits af. Gratis, zoals alle optredens vanavond, want het is Kroegentocht.

Die Kroegentocht heeft dit jaar 35 deelnemers, een mooi aantal tijdens de 35e Leidse Jazzweek. Overal in het centrum is live muziek. Waar precies kan je zien op dit overzicht.

Op de centrale website www.jazzstadleiden.nl is het programma te zien van de drie hoofdlocaties. Er is echter meer te beleven en de Leidse muziekkenner Peter Visser – ook bekend van het Sleutelstad radioprogramma Cultuur071 – heeft op zijn website www.muziekgezien.blogspot.nl een compleet overzicht gezet.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline