Vanavond openbare hoorzitting over gemeentelijke subsidies

3

Update: De gemeente heeft zojuist de hoorzitting geannuleerd, omdat er zich geen insprekers hebben aangemeld. De bespreking op 6 februari gaat wel door.

Vanavond is er vanaf 20.00 uur in het Tweelinghuis bij de Langegracht een hoorzitting over het Leidse subsidiebeleid. De gemeenteraad stelt binnenkort een nieuwe visie vast voor de gemeentelijke subsidieverlening. Voor het zover is willen de raadsleden horen hoe belanghebbenden uit de stad daar over denken.

Op 6 februari wordt het raadsvoorstel over de nieuwe subsidievisie inhoudelijk besproken door de raadscommissies Werk & Financiën en Onderwijs & Samenleving.

Delen

3 reacties

  1. René Ddentener op

    Dat is zeer merkwaardig, want het betreft hier een belangrijk besluit dat zo meteen vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen op 6 februari genomen gaat worden en waarin het nieuwe subsidiekader voor de gemeente Leiden vastgesteld gaat worden door de (binnenkort oude) gemeenteraad. Neem aan dat je als subsidie ontvangende (organisaties) dan toch als inspreker wil meepraten over het beleid. Er heeft zich niet 1 inspreker gemeld? Dan straks ook niet zeuren en hoog van de toren blazen als je onder het nieuwe subsidiekader geen jaarlijkse subsidie meer ontvangt straks. Voor alle duidelijkheid: de vergadering van 6 februari is geen hoorzitting, maar een normale raadscommissievergadering. Daar kun je eventueel wel inspreken, maar hooguit 5 minuten per spreker. Gemiste kans dus.

  2. een Leids burger op

    Iedere subsidieontvanger vindt natuurlijk dat de subsidie voor zijn|haar instelling behouden moet blijven. Dat kunnen de raadsleden zelf ook wel bedenken. Een eventuele toelichting geven en nog eens benadrukken waarom bepaalde subsidies behouden zouden moeten blijven kan natuurlijk nooit kwaad, maar het is maar zeer de vraag in hoeverre raadsleden zich daardoor nog zouden laten beïnvloeden…..
    De subsidieontvanger wikt, maar de gemeente beschikt.

  3. Zo’n hoorzitting is zinloos theater. Serieuze belanghebbenden hebben andere manieren om raadsleden te benaderen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline