Strijk wil Leiden besturen op de D66-manier

9

De D66-manier. Dat is volgens lijsttrekker Robert Strijk van die partij dé manier om draagvlak te creëeren voor tal van ontwikkelingen in de stad. “Een open en transparante bestuursstijl, waarbij we echt luisteren naar de inwoners en ondernemers in de stad.” Strijk denkt dat die bestuursstijl de afgelopen vier jaar ook stevig heeft bijgedragen aan het van de grond komen van allerlei projecten die jarenlang vast zaten. Hij noemt daarbij als voorbeelden de studentencampus, de groene Oostvlietpolder, de ontwikkeling van de Aalmarkt en de aanleg van de RijnlandRoute.

Audiofragment: D66-lijsttrekker Robert Strijk gaat ook de komende vier jaar voor besturen op ‘de D66-manier’.

Belangrijke thema’s voor D66 zijn in deze verkiezingscampagne de kenniseconomie, waarbij investeren in onderwijs en het verbinden van de opleidingen in de stad met het bedrijfsleven hand in hand gaan. Als tweede speerpunt noemt Strijk een duurzamer Leiden met meer groen in de stad, extra fietspaden en -stallingen, laadpalen voor elektrische auto’s en leningen zodat mensen thuis energiebesparende maatregelen kunnen nemen.

Mensen die vorige keer op D66 hebben gestemd, maar de afgelopen vier jaar teleurgesteld zijn door de partij hoopt Strijk weer binnenboord te halen door ze te overtuigen van het nut en de noodzaak van sommige maatregelen die niet bij iedereen goed zijn gevallen. Bijvoorbeeld de aanleg van de RijnlandRoute.

Strijk: “Ik hoop ook bij die mensen aan te tonen dat dat echt een duurzame oplossing is.Niet alleen heel belangrijk voor de Leidse economie, maar ook voor het oplossen van veel files. Bovendien leggen we hem echt heel mooi aan met zo min mogelijk overlast voor de omwonenden en heel veel voordelen op andeere plekken in de stad.”

Delen

9 reacties

 1. Voor wat betreft de Rijnlandroute; Niet horen, zien of ruiken! Eén van de verschillende valse beloftes van D66 Leiden. Wat een zege is de open bestuursstijl voor de inwoners van o.a. de Stevenshof.

 2. Jantje van Leiden op

  Vooral de financiële blunders van deze wethouder zullen nog lang worden herinnerd.

 3. Met een open gat in de hand en een boekhoudkundig trucendoosje dus en vervolgens doen alsof er niets aan de hand is, en niet te vergeten met heel veel asfalt en beton voor al die auto’s waar deze incompetente figuur zo dol op is. Bij D66 komen lichtgewichten wel heel snel bovendrijven.

 4. Piet Hoflandt op

  Robert, jouw transparante centrummanagement weet niet van "wijken".
  Succes met #VVD66!

 5. De D66 Manier is roepen dat referndums nodig zijn. 1 keer referendum geweest volk laat van zich horen en D66 draait zijn stokpaardje de rug toe. Nee men verkoopt ons liever aan jan en alleman dit is D66 op en top.

 6. De ware aard van Robert Strijk, Van Meenen en hun gelijkgestemden werd getoond op 31 mei 2012. #Draaikonten66.
  Nek omdraaien op 19 maart 2014.

 7. Leiden InMotion op

  Wat heb je als burger aan bestuurders en transparantie als het verschil tussen debet en credit toch niet duidelijk is. Volgende keer beter, opener, duurzamer, veiliger, groener ?
  Investeren in kenniseconomie lijkt mij pure noodzaak!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline