GroenLinks start campagne met een vraag aan de stad

Met een vraag aan Leiden gaat de verkiezingscampagne van GroenLinks Leiden binnenkort van start. Pas in de week van 10 februari maakt de partij die vraag bekend. “Want,” zo zegt lijsttrekker Pieter Kos: “Net als in de slaapkamer moet je ook in een verkiezingscampagne niet te vroeg pieken.”  Wel is duidelijk dat de vraag iets te maken heeft met de bouw van de twee ondergrondse parkeergarages waar GroenLinks mordicus tegen is.

Audiofragment: GroenLinks Leiden lijsttrekker Pieter Kos blikt vooruit op de campagne.

Liever steekt de partij van Kos het garage-geld in zorg. Zeker nu nog onduidelijk is hoeveel Leiden tekort komt als straks allerlei taken van het rijk worden overgeheveld naar de gemeente. “Maar daar is dus een ander college voor nodig,” aldus Kos die hoopt dat hij na de verkiezingen van 19 maart ook D66 Leiden aan zijn zijde vindt voor een ‘socialere koers’. Kos hoopt op een verkiezingsuitslag die het mogelijk maakt de parkeergarages af te bestellen.

Mensen aan het werk helpen is voor GroenLinks een tweede belangrijk punt voor de komende periode. Ook worden volgens Kos de wijken niet vergeten: “Daar moeten we bijvoorbeeld de parkeerproblemen echt oplossen.”

In het campagnecentrum van de partij vinden vanaf aanstaande zaterdag allerlei activiteiten plaats. Kos: “Het wordt echt een plek van de stad waar organisaties uit Leiden terecht kunnen om iets te organiseren. Lezingen, films, het maakt niet uit wat. We hebben bijna 50 avonden waarop er iets kan gebeuren.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline