Studentkandidaten PvdA Leiden: aanpak jeugdwerkloosheid

De lokale politieke partijen staan met de naderende gemeenteraadsverkiezingen op scherp om in de campagne zoveel mogelijk kiezers te overtuigen. Bij diverse partijen lopen ook veel jongeren zich warm om zich via de politiek in te zetten voor de stad. Met Martijn Otten (nr. 8) en Arjen Liemburg (nr. 10) heeft de PvdA Leiden twee jonge politieke dieren op de lijst staan, die al veel meters hebben gemaakt binnen de partij. Zo is Arjen naast student ook duoraadslid en campagneleider. Martijn deed naast zijn studie ervaring op bij onder andere de Jonge Socialisten.

Arjen vindt het belangrijk dat er jongeren op de lijst staan. “Je bent benaderbaar, het is herkenbaar. Daarmee breng je politiek dichter bij studenten.” Daarbij gaat het volgens hem om de idealen, en niet om specifieke cadeautjes. “We willen jongeren aanspreken met ons solidaire verhaal”, vertelde hij bij Stud071.

Audiofragment: Martijn Otten en Arjen Liemburg (PvdA Leiden) in Stud071 over de campagne GR2014.

Een van de thema’s van de PvdA Leiden waar Martijn zich sterk voor wil maken is de aanpak van de jeugdwerkloosheid in Leiden. “We willen inzetten op een werkgelegenheidsplan, ook vooral om stageplaatsen te creëren.” Daarbij moet de gemeente volgens hem het goede voorbeeld geven door de huidige zestig stageplaatsen te verdubbelen naar honderdtwintig. “Daarmee help je veel meer jongeren aan het werk”, meent Martijn.

Bij de wijkentour die de partij doet tijdens de campagne gaan de kandidaten ook aanbellen bij studentenhuizen. Martijn: “We gaan bij diverse studentencomplexen langs om te laten zien wat de PvdA kan betekenen voor jongeren in Leiden.”

Beide studentkandidaten hebben goede hoop op een mooie verkiezingsuitslag voor de PvdA Leiden. “Ik denk dat het op 19 maart een beter resultaat wordt dan vier jaar geleden”, stelt Arjen. “Gezien het aantal zwevende kiezers moeten we welke stem nog gaan verdienen. Dan denk ik dat acht zetels mogelijk is”, meent Martijn. Er lonken ook mogelijkheden voor henzelf, als de PvdA Leiden bijvoorbeeld het college in gaat. “Er is dan zowel voor Arjen als voor mij een goede kans om daadwerkelijk iets te gaan betekenen voor jongeren in Leiden”, sluit Martijn af.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline