Studentkandidaat D66 Leiden: inzetten op onderwijs

In de campagne rondom de gemeenteraadsverkiezingen wordt door diverse lokale politieke partijen op meerdere fronten gestreden om stemmen. Een aantrekkelijke doelgroep is studenten. Maar er zijn ook veel studenten die graag de lokale politiek in willen. Geschiedenis-student Sander van Diepen staat op de lijst bij D66 Leiden. “Ik wil graag bijdragen aan een goed bestuur voor Leiden”, stelt Sander in een interview bij Stud071.

Audiofragment: Sander van Diepen (D66 Leiden) in Stud071 over de campage GR2014.

Bij D66, dat bij de vorige verkiezingen veel studenten aan zich wist te binden, staan nu voornamelijk oud-studenten op de lijst. Sander denkt dat studenten en jongeren de partij toch weten te vinden, omdat D66 veel onderwerpen heeft die jongeren en studenten zullen aanspreken. Hijzelf is op plek 18 de hoogst genoteerde student op de lijst van de partij. Ondanks die lage plek ziet Sander kansen: “Het geeft een nieuw avontuur. Nu probeer ik er met voorkeurstemmen in te komen.” 

Tijdens de campagne gaat Sander samen met een grote club studenten en jongeren bij studentenhuizen langs om het verhaal van D66 te vertellen. Een van de thema’s waar D66 Leiden op wil inzetten is onderwijs. Bijvoorbeeld door samen te werken met de Universiteit Leiden, maar ook door het creëren van extra stageplaatsen voor mbo-studenten. “Het is belangrijk dat die studenten ook aandacht krijgen”, vertelt Sander.

Of de partij de eclatante zege van vier jaar geleden een vervolg kan geven, moet nog blijken. “Of de tien zetels behouden blijven, durf ik niet te zeggen. We gaan er voor om de grootste te blijven. Dat gaat zeker lukken.” 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline